Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Karate: Mladi Nenad Đuričić novi šampion Balkana

Đuričić je u finalnom meču bio ubjedljiv protiv Rumuna Davida Kirstee, a na putu do finala eliminisao je Emina Mahmuta Kaju iz Turske 3:0 i Hrvate Luku Požegu sudijskim izjašnjavanjem i Leona Bursića 3:1. U polufinalu pobjedio je reprezentativca Srbije, Mihaila Vujovića, rezultatom 4:1

Karate reprezentacija Crne Gore drugi takmičarski dan Balkanskog prvenstva za mlađe kategorije u Banja Luci završila je sa 11 medalja – dvije zlatne, tri srebrne i šest bronzanih.

Foto: Radiojadran.com

Reprezentativac Crne Gore i član karate kluba Bijela, Nenad Đuričić (2008, do 40), novi je šampion Balkana za 2019 godinu. On je u kategoriji pionira zauzeo prvo mjesto pobjedivši u finalnoj borbi reprezentativca Rumunije, Cristea Davida, rezultatom 7:0.

Đuričić je u finalnom meču bio ubjedljiv protiv Rumuna Davida Kirstee, a na putu do finala eliminisao je Emina Mahmuta Kaju iz Turske 3:0 i Hrvate Luku Požegu sudijskim izjašnjavanjem i Leona Bursića 3:1. U polufinalu pobjedio je reprezentativca Srbije, Mihaila Vujovića, rezultatom 4:1.

“Ponosan sam što sam postao prvak Balkana. Srećan sam kako sam odradio šampionat, posebno bih istakao finale u kojem sam slavio 7:0. Hvala mom treneru Slađanu Mikuliću i selektorima”, kazao je Đuričić.

Crnogorski karatisti poslije dva takmičarska dana imaju 18 medalja, četiri zlatne, tri srebrne i 11 bronzanih i zauzimaju četvrto mjesto u generalnom plasmanu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve