Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Karate: Marko Brnada šampion Balkana

Crnogorski karatisti šampionat su završili kao trećeplasirani sa 25 medalja. Osvojeno je zedam zlatnih, četiri srebrne i 14 bronzanih

Crnogorski karatisti posljednjeg, trećeg takmičarskog dana Balkanskog prvenstva za mlađe kategorije u Banja Luci osvojili su sedam medalja i to po tri zlatne i bronzane i jednu srebrnu.

Foto: Radiojadran.com

Šampioni Balkana postali su Marko Brnada (2006, do 50) u borbama i muški kata timovi nada (2007/8) i mlađih pionira (2010/2011), dok je srebrni bio ženski kata mlađih pionirki (2010/11).

Bronzane medalje pripale su ženskim kata timovima pionirki (2008) i nada (2006/7) i muškom timu pionira (2008/09)

Brnada, član hercegnovskog Šotokan tima, u finalnom meču pobijedio je Vladimira Cakovića iz Srbije 6:0.

Na putu do finala eliminisao je Silvija Manru iz Rumunije, Tidora Vukoja iz Srbije i Bosanca Farisa Sinanovića.

To je njegova druga balkanska medalja, nakon što je prije dvije godine u Istambulu bio bronzani.

“Zadovoljan sam nastupom, bilo je teško doći do medalje. Dao sam sve od sebe i osvojio zlato. Kvalitet sam potvrdio u finalu, gdje sam svog protivnika dobio 6:0. Radujem se što sam zlatnoj medalji sa državnog prvenstva dodao zlato sa balkanskog”, kazao je Brnada.

Crnogorski karatisti šampionat su završili kao trećeplasirani sa 25 medalja. Osvojeno je zedam zlatnih, četiri srebrne i 14 bronzanih.

Šampionat Balkana okupio je 975 takmičara iz deset država. Crnogorska reprezentacija u Banja Luci nastupila je sa 113 takmičara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve