Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kapisoda o Borozanu: Zna se kako se ulazi u državni tim i postaje reprezentativac

Borozan bi mogao opet da zaigra za reprezentaciju

Vuko Borozan mogao bi da pomogne crnogorskim rukometašima u junu kada ih očekuje baraž za Svjetsko prvenstvo.

Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Lijevi bek Vesprema je posljednji put za nacionalni tim nastupio 2017. godine, u kojoj je bio izabran za najboljeg sportistu Crne Gore. Pred Euro 2018. je prijavio povredu koje nije ni bilo, a od tada nije odgovarao na pozive selektora.

Hoće li se dvadeset petogodišnji Cetinjanin, koji je nekoliko puta okrenuo leđa državnom timu, vratiti u reprezentaciju zavisi od više faktora, prije svega njegove volje.

“Stručni štab je u kontaktu sa svim igračima koji su nekada nosili dres reprezentacije, što je slučaj naravno i sa Vukom Borozanom. Treba istaći da se zna kako se ulazi u državni tim i kako se postaje reprezentativac. To svakako ne može biti putem medija i na taj način pokušavati da se dođe do dresa sa državnim grbom”, rekao je za Arenu predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

“Stručni štab je taj koji razgovara sa svim igračima, koji procjenjuje koji su igrači potrebni državnom timu, što je slučaj i sa Borozanom. Ostavio bih njima da obave potrebne razgovore, sagledaju sve moguće aspekte i vjerujem dođu do nekog rješenja. Jer, Crna Gora ima malu bazu i nikada se neće odreći nijednog igrača. To važi i za Vuka Borozana, koji je sjajan igrač i svakako bi bio dobrodošao i veliko pojačanje za ovaj tim. U kontaktu smo sa svim igračima, pa i sa Borozanom, ali postoji dosta detalja koji treba da se riješe da bi se to realizovalo i on vratio u reprezentaciju. Ako stručni štab bude tražio da se uključim, uradiću to, kao i za zahtjeve oko organizacije priprema i obezbjeđivanja uslova”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve