Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kapisoda jedini predložen za predsjednika RSCG

Vanredna sjednica skupštine 25. januara

Aktuelni predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda biće jedini kandidat za tu funkciju na vanrednoj sjednici skupštine RSCG koja će se održati 25. januara sa početkom u 12 sati u prostorijama Fudbalskog saveza Crne Gore u Podgorici.

Članovi Skupštine putem obavještenja koje je 12. januara objavljeno na zvaničnom sajtu Saveza i dostavljeno svim klubovima imali su mogućnost da dostave predloge za predsjednika Upravnog odbora i predsjednika Skupštine do danas do 12 sati.

Do navedenog termina, prijedlog da aktuelni predsjednik Saveza Petar Kapisoda obavlja navedenu funkciju i u naredne četiri godine, dostavilo je 17 klubova koji imaju 20 od ukupno 32 delegata koliko broji skupština. Prijedlog su dostavili Podgorica 2013, Zeta, Berane 1949, Mornar 7, ŽRK Budućnost Bemaks, Budućnost Podgorica, ŽRK Nikšić, Komovi, Trebjesa, Jedinstvo, Lovćen, ORK Rudar, Budvanska rivijera Budva, Partizan 1949, ŽRK Ulcinj, Stars Cetinje i Zabjelo, saopšteno je iz RSCG.

 

Za predsjednika Saveza, Kapisoda je izabran 29. januara 2019. godine i četvrti je predsjednik Saveza od obnove nezavisnosti. Tokom njegovog mandata ostvareni su sjajni rezultati reprezentativnih selekcija. Ženska reprezentacije je ostvarila najbolji plasman na prvenstvima svijeta osvajanjem petog mjesta na šampionatu u Japanu 2019, a u novembru prošle godine okitila se bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu.

Muška reprezentacija bilježi najbolje rezultate nakon obnove nezavisnosti – redovan je učesnik najvećih takmičenja, na Evropskom prvenstvu 2022. izborila je plasman u glavnu rundu i ostvarila istorijski rezultat osvajanjem 11. mjesta, dok je na Svjetskom prvenstvu koje je u toku napravila još jedan iskorak i to plasmanom u glavnu rundu.

Osim sjajnih rezultata reprezentativnih selekcija, Savez je u protekle četiri godine pokazao i izuzetne organizacione sposobnosti, za koje je dobio priznanja od Evropske i Svjetske rukometne federacije. Crna Gora je naime, bila domaćin dva prvenstva Evrope za mlađe reprezentativne selekcije, jedina u svijetu organizovala je dva olimpijska kvalifikaciona turnira, a prošle godine je zajedno sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom, bila domaćin Evropskog prvenstva za rukometašice.

Uz to, Podgorica će u avgustu ove godine biti domaćin Evropskog prvenstva za kadetkinje – naveli su iz Rukometnog saveza.

Do navedenog termina, prijedlog da aktuelna predsjednica skupštine Zorica Kovačević obavlja navedenu funkciju dostavilo je 13 klubova: Podgorica 2013, Zeta, Mornar 7, Budućnost Podgorica, ŽRK Nikšić, Komovi, Trebjesa, Jedinstvo, Lovćen, ORK Rudar, Partizan 1949, ŽRK Ulcinj i Zabjelo.

Predloženi kandidati do 20. januara u 12 sati dužni su da dostave kancelariji izjavu o prihvatanju ili odbijanju kandidature

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve