Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Kapisoda: Apliciraćemo za vajld-kard

Crna Gora je u baražu za SP trebalo da igra za Češkom, ali je Evropska rukometna federacija (EHF) u petak odlučila da otkaže sve dvomeče i u Egipat pošalje 14 najbolje plasiranih selekcija sa januarskog EP, na kojem je naša reprezentacija zauzela 18. mjesto

Rukometni savez Crne Gore će se prijaviti za dobijanje specijalne pozivnice Svjetske rukometne federacije (IHF) za učešće na Svjetskom prvenstvu u Egiptu 2021. godine, rekao je za Arenu predsjednik RSCG Petar Kapisoda.

Kapisoda, Foto: Cok.me

“Ukoliko se ukaže mogućnost da apliciramo za vajld-kard, to ćemo i uraditi. Nakon toga je sve u rukama IHF-a. Bila bi velika stvar da dobijemo pozivnicu jer za našu reprezentaciju, koja tek treba da iskaže pun potencijal, od ogromnog je značaja da ima kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Igračima, selektoru i nama u Savezu teško je pala odluka o otkazivanju baraža, ali u pitanju je ,,viša sila“. Volio bih da na kraju momci dobiju šansu da se nadmeću sa najboljim selekcijama svijeta”, rekao nam je Kapisoda.

Crna Gora je u baražu za SP trebalo da igra za Češkom, ali je Evropska rukometna federacija (EHF) u petak odlučila da otkaže sve dvomeče i u Egipat pošalje 14 najbolje plasiranih selekcija sa januarskog EP, na kojem je naša reprezentacija zauzela 18. mjesto.

Svjetska rukometna federacija će podijeliti dvije vajld-kard, a moguće je da se otvore još dva mjesta ukoliko na prvenstvu Sjeverne Amerike i Kariba, kao i dodatnom kvalifikacionom turniru Južne i Centralne Amerike, ne bude učestvovalo makar po šest reprezentacija.

Minimum dvije, moguće i tri ili čak sve četiri specijalne pozivnice, pripale bi evropskim selekcijama, a konkurenti Crnoj Gori bile bi ostale evropske reprezentacije koje su ostale bez šanse da se kroz baraž domognu SP – Sjeverna Makedonija, Srbija, Rusija, Poljska, Švajcarska…

IHF je ove godine Crnoj Gori dodijelio domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, odgođenog za narednu godinu zbog pandemije korona virusa.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve