Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Kapelo o Geniju: Žao mi je što Savićeviću nijesam dozvolio da igra u Tokiju

Legendarni Don Fabio u razglovoru za Il Giornale otkrio da žali samo zbog jedne stvari, a ona se tiče Interkontinentalnog kupa i poraza od Sao Paula 1993. godine u Tokiju

Italijanski stručnjak Fabio Kapelo uživa u sjećanjima na uspjehe koje je ostvario sa Milanom početkom devedesetih godina prošlog vijeka, pa često u tamošnjim medijima priča o detaljima iz tog perioda.

Ovoga puta, legendarni Don Fabio u razglovoru za Il Giornale otkrio da žali samo zbog jedne stvari, a ona se tiče Interkontinentalnog kupa i poraza od Sao Paula 1993. godine u Tokiju.

Rosoneri su tada zamijenili Olimpik iz Marselja, kojem nije dozvoljeno da nastupa kao šampion Evrope zbog skandala u vezi sa namještanjem utakmica.

– Žao mi je što nisam dozvolio Savićeviću da igra u Tokiju i izgubili smo od Sao Paula. Prvo su mi rekli da je diskvalifikovan, a onda, četiri sata prije utakmice, da može da igra…, priseća se Kapelo.

Umjesto Genija, na terenu se našao Rumun Florin Radučoju.

– Da bih ispoštovao Radučojua, sa kojim smo pripremali utakmicu, odlučio sam da igram sa postavom koja je već bila isplanirana. Savićevićev kvalitet bi možda promijenio sudbinu tog meča, poručio je Kapelo.

Milan je poražen od Sao Paula sa 2:3, a Radučoju je na terenu proveo 79 minuta, ali se nije upisao u strijelce. Sao Paulo je odigrao odličan meč i na koljena bacio ekipu, koja je šest mjeseci kasnije postala prvak Evrope.

Legendarni strateg je insistirao na dovođenju Savićevića iz Crvene zvezde, ali je kasnije imao dosta nesporazuma sa jednim od najboljih igrača sa ovdašnjih prostora iz kraja prošlog vijeka. Ipak, sve se promenilo nakon čuvenog finala Lige šampiona protiv Barselone, u kojem je Genije bio najbolji akter utakmice u spektakularnoj pobjedi nad Barselonom od 4:0.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve