Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kamp KSCG: Reprezentativne selekcije od danas u Tivtu

Radom naših seniora rukovodiće selektor Boško Radović, koji je u prethodnim sedmicama pratio rad juniora i pionira u Kolašinu. Kada su ,,crveni“ u pitanju, radiće se uglavnom o mlađim igračima koji su dugoročno kandidati za nacionalni tim. Uz njih će biti i centar reprezentacije, zvijezda kineskog Tijanđina Marko Todorović, koji zbog ograničenja dolaska stranaca u Kinu nije mogao da se pridruži klubu na završnici CBA lige

Seniorska i mlada selekcija naših košarkaša će od danas do 5. jula raditi na važnom kampu u Tivtu, u organizaciji Košarkaškog saveza Crne Gore.

Radović, Foto: FIBA

Radom naših seniora rukovodiće selektor Boško Radović, koji je u prethodnim sedmicama pratio rad juniora i pionira u Kolašinu. Kada su ,,crveni“ u pitanju, radiće se uglavnom o mlađim igračima koji su dugoročno kandidati za nacionalni tim. Uz njih će biti i centar reprezentacije, zvijezda kineskog Tijanđina Marko Todorović, koji zbog ograničenja dolaska stranaca u Kinu nije mogao da se pridruži klubu na završnici CBA lige.

“U cijeloj situaciji sa pandemijom, nakon duge pauze bez pravih treninga, očigledno je koliko je za potencijalne reprezentativce ova prilika bitna, da rade i treniraju u Tivtu. Želja je da igrači napreduju u formi, da mi u stručnom štabu steknemo još jasniji uvid na koga i u koj mjeri možemo računati… I da na taj način dobijemo osnovu za ono što nas potencijalno čeka na jesen, a to su izuzetno bitne utakmice sa Velikom Britanijom i Njemačkom u novembru u kvalifikacijama za Eurobasket”, rekao je selektor Radović.

FIBA još nije odlučila, da li će za kvalifikacije odrediti nove termine ,,prozora“ – a Eurobasket je svakako odložen…

“U FIBA to još ni ne mogu znati, već se prati situacija sa pandemijom i blagovremeno donose odluke. Na nama je da se bilo šta ne prepusti slučaju već da se spremamo kao da nas ti mečevi čekaju na jesen. O važnosti ne treba trošiti riječi, eventualne pobjede na gostovanjima bi nas primakle cilju, plasmanu na Eurobasket”, dodao je Radović.

Ovaj kamp dobra je prilika i za mladu reprezentaciju koju ne očekuju mečevi kontinentalnih takmičenja ovog ljeta, a kojom rukovodi Dušan Dubljević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve