Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kamenjaš: Ne razmišljamo o opstanku već o sredini tabele

Na devet utakmica prije kraja, SC Derbi ima po četiri pobjede više u odnosu na Krku i Split, dvije posljednjeplasirane ekipe, a od Splita su studenti bolji međusobno. Trebalo bi da se dogodi malo sportsko čudo pa da Podgoričane do kraja ligaškog dijela pretekne jedna od dvije ekipe za začelja

Za košarkaše SC Derbija su dva posljednja meča u ”Morači”, protiv Splita i Krke, bila, vjerovatno, presudna u borbi za opstanak.

Pobjedama u tim mečevima, izabranici Andreja Žakelja su napravili veliki dvokorak za glavnom cilju u ovoj sezoni, opstanku u ABA ligi u debitantskoj sezoni.

A nakon prve četvrtine protiv Krke pobjeda je izgledala veoma daleko, pošto su Slovenci vodili 16 razlike (32:16), a u drugom kvartalu imali, čak, i ”plus 20” (36:16).

Veoma važne su bile dvije serije Podgoričana od po 8:0 u drugoj četvrtini, koje su im omogućile da na odmoru zaostaju samo šest poena (48:42).

Presudna je, vjerovatno, bila treća četvrtina, nakon koje je domaćin preokrenuo na 62:52, a onda početkom posljednje dionice stigao do odlučujućih 69:54…

– Veoma važna pobjeda za nas u utakmici koja je bila od velikog značaja za oba tima. Ulog je bila pobjeda koja je značila sigurniji opstanak. Mi smo bili u malom grču, što se vidjelo na početku. Pravili smo neke greške koje su gosti iz Slovenije koristili i postizali lagane koševe za dva i tri poena. Poslije prve četvrtine, u kojoj smo primili 32 poena, polako smo počeli da bolje igramo odbranu, a opustili smo se u napadu. U trećoj četvrtini smo odigrali najbolju odbranu, primili samo šest poena i okrenuli utakmicu u našu korist – kaže za Pobjedu centar SC Derbija Kenan Kamenjaš, koji je protiv Krke upisao 18 poena, 10 skokova, tri ukradene lopte i asistenciju.

Krka je priprijetila u finišu meča, kada je smanjila zaostatak na samo tri poena, ali su Podgoričani odbili taj napad i mirmo priveli meč kraju (86:76).

– Na 15 razlike smo se bili malo opustili, zna to često da bude slučaj sa mladim igračima. Ali, na kraju je sve bilo kako je trebalo, ostvarili smo pobjedu kojom smo svi srećni i zadovoljni – dodao je stameni 22-godišnji centar.

Na devet utakmica prije kraja, SC Derbi ima po četiri pobjede više u odnosu na Krku i Split, dvije posljednjeplasirane ekipe, a od Splita su ”studenti” bolji međusobno.

Trebalo bi da se dogodi malo sportsko čudo pa da Podgoričane do kraja ligaškog dijela pretekne jedna od dvije ekipe za začelja.

Iako opstanak još nije matematički osiguran, sa sedam pobjeda i devet poraza je realnije da se SC Derbi do kraja bori za sredinu tabele.

– Idemo iz utakmice u utakmicu, želimo da pobjeđujemo u svakom meču u kojem je to moguće. Međutim, mislim da se sada ne razmišlja o opstanku. Bitno je da sakupimo što više pobjeda, da izborimo što bolje mjesto u sredini tabele i ostavimo što bolji utisak u debitantskoj sezoni u ABA ligi. Ponavljam, idemo od utakmice do utakmice, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno.

SC Derbi već u četvrtak, ponovo u ”Morači”, protiv Mege igra zaostali meč iz 14. kola. Mega je u Beogradu, u prvom kolu, deklasirala ”studente” 101:68.

– To je utakmica između ekipa koje imaju dosta mladih igrača. Mega nas je nadigrala u prvom kolu i pobijedila sa velikom razlikom, i sigurno je da su nam dužnici zbog toga. Treba da se odmorimo i dobro pripremimo za tu utakmicu i slaviti, što bi za nas bila velika pobjeda – zaključio je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Prvi skakač lige, treći po indeksu korisnosti

Ne računajući Erika Nila, koji je tek tri meča u ekipi, trenutno najbolji prosječni indeks korisnosti u ekipi SC Derbija ima Kenan Kamenjaš (19,1), i po tome je trenutno treći igrač ABA lige, iza Džastina Kartera (Zadar) i Roka Stipčevića (Krka).

Bivši igrač sarajevskog Sparsa, prošle sezone MVP u ABA2 ligi, ove sezone prosječno po meču postiže 13,2 poena i ima 8,3 skoka, i najbolji je skakač regionalnog takmičenja. Na osam utakmica je imao dabl-dabl učinak…

– Ja sam zadovoljan što sam zdrav da mogu da igram u kontinuitetu. Da ne ureknem nešto, nisam imao problema sa povredama, niti sam imao koronu, što bi me izbacilo iz takmičarskog ritma. Sve ide super, ekipa igra dobro, skupljamo pobjede i bitno je da se svi momci razvijaju u dobrom smjeru. Mladi igrači, pa i ja, idemo uzlaznom putanjom, što je najbitnija stvar i cilj ovog kluba – rekao je Kamenjaš.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve