Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kalev neumoljiv protiv Mornara, ništa od Lige šampiona za Barane

Domaćin kvalifikacionog turnira za FIBA Ligu šampiona je Baranima ubacio čak 21 trojku iz 39 pokušaja i u polufinalu slavio više nego ubjedljivo (104:89)

Mihailo Pavićević je pred meč sa Kalevom poručio da je ključno da Mornar odigra dobru odbranu, da ne dozvoli estonskom timu da šutira trojke… Ali, ništa od toga njegovi izabranici nisu uradili u Talinu.

Domaćin kvalifikacionog turnira za FIBA Ligu šampiona je Baranima ubacio čak 21 trojku iz 39 pokušaja i u polufinalu slavio više nego ubjedljivo (104:89).

Estonski tim će se za plasman u treće po kvalitetu evropsko takmičenje boriti sa litvanskim Juventusom, koji je u drugom polufinalu jednog od četiri kvalifikaciona turnira iznenadio njemački Bamberg (83:79).

Tako od finala Mornar – Bamberg, koje je odavno najavio Pavićević, neće biti ništa…

Do sredine 2. četvrtine suparnici su bili ravnopravni, a crnogorski vicešampion je posljednji put vodio u 14. minutu (27:26).

Sve nakon toga je bilo u znaku izabranika Robertsa Štelmahersa, koji su serijom 17:4 preokrenuli na 43:31 i samo dozvolili rivalu da jednom smanji na dvocifreni minus.

U poraženom timu najefikasniji su bili Kori Dejvis i Strahinja Mićović sa po 18 poena, Tejlor Smit je ubacio 12, a Marko Jeremić 10.

Kod domaćih su šestorica imala dvocifren učinak, a najbolji je bio Devion Beri sa 21 košem (trojke 7-5).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve