Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Kakva dominacija: Petlići OFK Titograda do titule s gol razlikom 170:7

“Romantičari” su do trofeja stigli bez ijednog poraza – na 25 utakmica slavili su pobjedu i upisali samo jedan remi

Dominantno i sa stilom – tako se, ukratko, može opisati sezona petlića OFK Titograda. Najmlađa selekcija kluba sa Starog aerodroma, predvođena trenerom Mirkom Šćepanovićem, na ubjedljiv način domogla se šampionske titule.

Foto: Cdm.me

“Romantičari” su do trofeja stigli bez ijednog poraza – na 25 utakmica slavili su pobjedu i upisali samo jedan remi.

O kakvoj generaciji se zapravo radi i koliko je bila nadmoćna u odnosu na vršnjake iz ostalih klubova, možda najbolje govori podatak o gol razlici. Ekipa je 170 puta tresla mrežu suparnika, a kapitulirala u svega sedam navrata.

Najveće zasluge za takav rezultat idu na račun talentovanog stratega Šćepanovića, koji je u razgovoru za CdM otkrio tajnu uspjeha.

“Ovu generaciju igrača, njih 24. selektirao sam sam. Prošlog ljeta, kada smo pravili tim, u dogovoru sa upravom kluba odlučili smo se za dječake iz sopstvenog kadra. Postignuti uspjeh govori da samo napravili pravi potez”, kaže Šćepanović i podsjeća da je ekipa, računajući prijateljske utakmice i međunarodne turnire, uknjižila samo jedan poraz.

“Izgubili smo samo od Sarajeva u polufinalu Valter kupa. Da nas je poslužila sreća u realizaciji šansi i na toj utakmici ostali bi neporaženi. Tokom sezone smo u dva navrata igrali protiv Crvene zvezde, zatim Partizana, Vojvodine, Borca, turskog Basakšehira i na pomenutim mečevima potvrdili svoj kvalitet”, kazao je mladi stručnjak “romantičara”.

Šćepanović ne želi da izdvaja nikog iz ove fenomenalne generacije, napominjući da je čak sedmorica igrača godinu mlađe u odnosu na takmičarsko godište.

“Značajan doprinos u radu dao je asistent i moja desna ruka Vladan Savić, koji je imao zavidnu igračku karijeru. Želja mi je da iz ovog kadra dobijemo nekoliko reprezentativaca, a mislim da potencijala ne manjka. Bitno je da će ekipa ostati na okupu i naredne sezone, a radimo na dovođenju par pojačanja”, istakao je Šćepanović, koji je na kraju najavio da će ekipa u avgustu učestvovati na međunarodnom turniru u Zagrebu ili Njemačkoj.

OFK Titograd je do šampionske titule došao u sastavu: Ognjen Milović, Vasilije Peruničić, Vasilije Abramović, Aleksa Krivokapić, Lazar Maraš, Lazar Martinović, Elez Adžović, Halil Kajošević, Nikola Perović, Mitar Darmanović, Asmin Škrijelj, Lazar Mirović, Pavle Ćetković, Marko Pejović, Tomislav Turović, Nikola Dajković, Leonardo Gojčaj, Andrej Bojanić, Dragutin Šaranović, Uroš Lopičić, Marko Tadić, Andrija Skrobanović i Đorđe Keković.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve