Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kako je Šek investirao u Gugl: Žao mi je što nijesam položio još više novca

Priča kaže da je jedne večeri prilikom boravka sa djecom u restoranu, otac jednog od mališana prišao Šeku i savjetovao ga da uloži novac u tehnologiju. Zapravo, bio je to investitor koji je radio za Gugl

Jedna nedavna studija ukazala je na to da 60% NBA igrača bankrotira samo pet godina po završetku karijere. Loš način investiranja, traćenje novca, te održavanje velikog broja članova porodice i prijatelja dovode do ovakve situacije.

Šekil O'Nil, Foto: Nj.com

Sa druge strane, tu su i svijetli primjeri, koji su uspjeli da nekoliko puta uvećaju svoje bogatstvo stečeno na terenu. Među njima je i Šakil O'Nil, koji na prvi pogled ne liči na prosječnog biznismena, ali koji je u ovom poslu dobar isto toliko koliko je bio dobar na parketu.

Tokom 19 godina igranja za Medžik, Lejkerse, Hit, Sanse, Kavalirse i Seltikse, sakupio je ukupno 292.000.000 američkih dolara, bar kada su plate u pitanju, a na sve treba dodati i sponzorske ugovore. Šek trenutno posjeduje na svom računu nešto više od 800 miliona dolara. Pa, kako je to uspio?

Poznati košarkaš ističe da želi da novac investira u stvari koje će poboljšati današnji svijet. Ta strategija je faktički povezana sa onom koju koristi Džef Bezos, direktor Amazona. Faktički, treba se uzdati u tehnologiju čak onda kada niko u nju i ne vjeruje.

Priča kaže da je jedne večeri prilikom boravka sa djecom u restoranu, otac jednog od mališana prišao poznatom centru i savjetovao ga da uloži novac u tehnologiju. Zapravo, bio je to investitor koji je radio za Gugl.

“Rekao mi je da će sve ovo imati veliki uticaj i pristao sam da uložim novac. Sada žalim što nijesam položio još više novca”, rekao je centar.

Između ostalog, O'Nil je izdao nekoliko albuma i uzeo učešće u filmovima. Takođe uložio je novac u jedan poznat lanac restorana u Americi, koji je između ostalog reklamirao i Barak Obama. Vlasnik je dionica u Sakramento Kingsima, održava nekoliko teretana, automehaničarskih radnji i drži bezbroj apartmana. Treba istaći i da slobodno vrijeme provodi kao analitičar na poznatoj američkoj televiziji TNT.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve