Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kadija: Sjajna stvar, ali se mora voditi računa o domaćem prvenstvu

Lovćen i Sutjeska su potvrdili da će i naredne sezone igrati drugorazredno takmičenje, Podgorica je potvrdila da će aplicirati za “vajld kard” dok je Studentski centar u saopštenju objavio da će on biti član ABA 2 lige naredne sezone

Regionalna košarka će biti potpuno drugačija naredne sezone. ABA liga će brojati 14 klubova, što otvara mnoge mogućnosti za Drugu ABA ligu. A, u njoj ćemo gledati četiri crnogorska kluba.

Kadija, Foto: Mozzartsport.com

Lovćen i Sutjeska su potvrdili da će i naredne sezone igrati drugorazredno takmičenje, Podgorica je potvrdila da će aplicirati za “vajld kard” dok je Studentski centar u saopštenju objavio da će on biti član ABA 2 lige naredne sezone.

Problem bi moglo da bude saopštenje sa sjednice Skupštine ABA lige u kojem se navodi da pravo nastupa imaju po dva kluba iz šest bivših jugoslovenskih republika, na osnovu rezultata u domaćim prvenstvima. Međutim, mnogo puta se do sada u Jadranskoj ligi vidjelo da pisana pravila i ne znače mnogo. Bilo kako bilo, Podgorica i “studenti” već spremaju ekipe za narednu sezonu. U svemu tome, glavno pitanje je kako će izgledati crnogorski šampionat naredne sezone. I da li će učešće ovog broja timova u ABA 2 ligi biti prednost ili mana.

“Jako mi je drago što će četiri naše ekipe igrati naredne sezone u Drugoj ABA ligi. Međutim, biće jako teško organizovati domaće takmičenje. Već sada se može reći da će ova četiri tima biti znatno jača od ostalih i zbog toga se mora naći neki pravi recept za takmičenje i ne smije se doći u situaciju da ono bude obesmišljeno. Crna Gora od domaćih i mladih igrača mora bazirati svoju budućnost”, rekao nam je iskusni crnogorski stručnjak Miodrag Kadija.

Kada je Košarkaški savez Crne Gore poništio sezonu, ostavio je mogućnost proširenja Erste lige zavisno od interesovanja i finansijskih mogućnosti, ali do 12 klubova. Naravno, pitanje je da li će to biti izvodljivo, s obzirom da je pandemija korona virusa i te kako pogoršala ionako loše uslove u ostalim klubovima. Zbog toga, Kadija zna šta je jedno od potencijalnih rješenja.

“Ekipa koje budu članovi ABA 2 lige biće kvalitetnije i pitanje je kakve će biti ambicije ostalih. Mora se naći pravo rješenje, a smatram da je jako bitno da se pojavi još neki klub sa juga i sjevera, jer znamo koliko je igrača dala sjeverna regija. Ima dovoljno vremena, ljeto je pred nama i moraju se donijeti prava rješenja”, nema dilemu Kadija.

Naravno, sa bivšim trenerom Lovćena, Budućnosti, ? Igokee, Atlasa, Teoda smo se dotakli i o odluci da se * sezona u ABA takmičenjima poništi.

“Prava odluka. Bilo bi teško pripremiti igrače nakon tolike pauze i za tako kratko vrijeme, tu je naravno i zdravlje igrača koji bi mnogo rizikovali. Ako su to već svi uradili, što bi se ABA razlikovala”, ističe Kadija koji je na kraju istakao da mu je žao što Budućnost i Sutjeska nijesu imali priliku da se bore za nešto više.

“Žao mi je što Budućnost nije odigrala taj završni turnir i pokušala da dođe do nove titule, kao i Sutjeska. Ta jedna utakmica je uvijek nepredvidiva”, zaključio je Miodrag Kadija…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve