Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kadeti spremni: Drašković saopštio konačan spisak za kvalifikacioni turnir za EP

“Sokoli” na startu turnira, 12. novembra, igraju sa Izraelom, direktnim rivalom za prolazak dalje.

Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Slobodan Drašković saopštio je konačan spisak igrača koji konkurišu za nastup na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kadeti, Foto: Fscg.me

Na turnir koji se održava u Republici Irskoj putuje 20 igrača – golmani: Nikola Ivezić (Podgorica), Filip Domazetović (Budućnost); odbrana: Nikola Vukotić, Viktor Roganović (Budućnost), Ognjen Đinović (Zeta), Nemanja Božović, Ljubomir Pejović (Podgorica), Milan Radović (Sutjeska), Milun Joković (Kom); vezni red: Filip Radojičić (Sankt Galen, Švajcarska), Andrej Bajović, Marko Vujačić (Podgorica), Kristijan Ernec (Rudar), Jovan Dašić, Aleksa Ćetković (Budućnost), Dušan Šuškavčević (Zemun), Ognjen Bakić (Olimpija, Slovenija), Eldin Rastoder (Mec, Francuska); napad: Lazar Mijović (Budućnost), Bogdan Veljić (Partizan, Srbija).

Od 12. do 18. novembra, ,,hrabri sokoli“ igraće sa Republikom Irskom, Izraelom i Andorom sa ciljem da zauzmu neko od prva dva mjesta u grupi 3. U elitnu rundu vodi i treće mjesto, ali u tom slučaju Crna Gora mora biti među četiri najbolje trećeplasirane ekipe u kvalifikacijama.

“Na prvi pogled, grupa nije toliko atrativna, prije svega jer u njoj nema neke od zvučnijih evropskih reprezentacija. Ali, gledajući neke prethodne utakmice Irske i Izraela, vidjeli smo da se radi o veoma jakim ekipama. Obje ekipe djeluju kao ozbiljne reprezentacije. Mislim da je Irska favorit u ovoj grupi, dok je utisak da sa Izraelom možemo ravnopravno da se nosimo. Andora je, realno, kvalitetom daleko ispod, ali i u tom meču moramo biti na visokom nivou”, kazao je selektor Drašković.

“Sokoli” na startu turnira, 12. novembra, igraju sa Izraelom, direktnim rivalom za prolazak dalje.

“Prvi meč na turniru je možda i najvažniji. Ukoliko ne izgubimo od Izraela, onda bismo imali velike šanse da prođemo u elitnu rundu. Mislim da bi nas i bod iz tog meča približio cilju”, smata selektor Drašković.

Raspored

1. kolo (12. novembar)
16:00 – Crna Gora – Izrael
20:30 – Republika Irska – Andora

2. kolo (15. novembar)
16:00 – Izrael – Andora
20:30 – Republika Irska – Crna Gora

3. kolo (18. novembar)
15:00 – Andora – Crna Gora
15:00 – Izrael – Republika Irska

IzvorFSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve