Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kadeti pobijedili Australiju za prvo mjesto u grupi

Sjutra je slobodan dan na šampionatu za našu selekciju, kada ćemo saznati rivala u osmini finala. Taj meč na programu je 24. avgusta od 08 časova po našem vremenu

Kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore u drugom kolu grupe A na Svjetskom prvenstvu u grčkom Volosu savladala je Australiju 14:12.

Nakon jučerašnje pobjede nad Letonijom od 22:2, naša U16 selekcija je osvojila prvo mjesto u grupi, i u osmini finala igraće sa drugoplasiranom reprezentacijom iz grupe D u kojoj su Grčka, Japan, Gruzija i Švajcarska. Eventualni protivnici u četvrtfinalu bile bi selekcije Španije ili Hrvatske.

Izabranici Miodraga Mirovića poveli su na startu duela protiv Australije, a onda su “kenguri” preuzeli inicijativu. Gubili smo na poluvremenu 7:5, a tek drugo vođstvo na meču stekli smo na četiri ipo minuta do kraja, kada smo golom Stupara preokrenuli na 11:10. Uslijedili su golovi Gojkovića i Janovića za plus dva i mirnu završnicu, 13:11, a tačku na meč stavio je Matijašević.

Četiri gola postigao je Srđan Janović, tri Strahinja Gojković, po dva Tadija Matijašević, Danilo Stupar i Andrija Roganović, a jedan Nikola Petrović. Kod Australije istakao se Daniel Magasanik sa četiri gola.

Sjutra je slobodan dan na šampionatu za našu selekciju, kada ćemo saznati rivala u osmini finala. Taj meč na programu je 24. avgusta od 08 časova po našem vremenu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve