Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Kadeti od sjutra na EP: Opstanak primarni cilj

Izabranici Rajka Krivokapića u teškoj su grupi, međutim u odličnom raspoloženju čekaju početak prvenstva

Još jedna naša selekcija počinje nastup na Evropskom prvenstvu. Kadeti će se u Skoplju nadmetati sa elitom u uzrastu do 16 godina.

Izabranici Rajka Krivokapića u teškoj su grupi, međutim u odličnom raspoloženju čekaju početak prvenstva.

Selektor je zadovoljan urađenim, povreda nije bilo, međutim jeste problema zbog virusa.

“Kadeti će igrati šampionat Evrope poslije dvije godine pauze. Zadovoljni smo urađenim u prethodnih 36 dana priprema. Neki plan kojim smo se vodili od početka priprema je uglavnom ispoštovan bez većih improvizacija ili promjena što je bitno. Temeljnim i planskim radom smo izbjegli povrede, međutim nijesmo uspjeli da izbjegnemo stomačni virus naročito u posljednjih desetak dana i jednu kovid infekciju. Jeste nas poremetilo i malo izbacilo iz ritma, ali nastojaćemo da se to ne osjeti na terenu”, ističe selektor.

Tokom pripremnog perioda Crna Gora je odigrala nekoliko prijateljskih duela, a posebno raduju pobjede nad Finskom i Bosnom i Hercegovinom.

U tim susretima naša selekcija pokazala je odličnu igru.

“Sigurno da su nam prijateljski mečevi koristili da analiziramo trenutnu formu i neke nedostatke na vrijeme uočimo te probamo da ih smanjimo na što niži nivo do početka šampionata. Raduje svakako što smo na atipične igre protivnika odgovorili i adaptirali se na pravi način i slavili ubjedljivo naročito u prvim mečevima. Takođe imali smo dobru reakciju na ambijent koji nas je čekao na gostovanju. Nešto takvo nas očekuje i u Makedoniji naročito u meču sa domaćinom”, smatra Krivokapić.

Na šampionatu će nas predstavljati Aleksa Ašanin, Krsto Andrijašević, Nikola Jevrić, Aljoša Drašković, Andrija Jošović, Maruan Čičić, Bodin Radulović, Vladimir Komnenović, Sefćet Bećiragić, Luka Đurović, David Mirković i Marko Radunović.

“Atmosfera je izvanredna tokom cijelih priprema kako među igračima tako i u stručnom štabu. Momci su spremni i motivisani da po prvi put učestvuju na zvaničnom Evropskom prvenstvu. Vjerujemo u sebe međutim ne bih stavljao nikakav pritisak pred njih jer se ipak radi o mladim momcima koji bi trebalo prije svega da uživaju u košarci”, poručuje selektor.

Crnogorske košarkaše čeka vrlo težak posao u Skoplju. Pogled na grupu dosta toga otkriva. Rivali su Grčka, Španija i domaćin Sjeverna Makedonija.

“Grupa je izuzetno jaka sa dvije košarkaške velesile i domaćinom. Sigurno da ćemo se na samom šampionatu više upoznati sa protivnicima ali isto tako prikupljamo sve potrebne informacije prije samog starta da bi što spremnije ušli u duele. Grčka i Španija su igrali međusobno prijateljske meceve. Radi se o timovima koji naravno idu na medalju. Makedonija, kao domacin uz podršku publike očekuje i potajno se nada dobrom rezultatu”.

U našoj selekciji na startu razmišljaju samo o opstanku.

“Kao i kod svih mlađih crnogorskih selekcija svakako da je prvi cilj opstanak u A diviziji što je za malu zemlju i malu bazu uspjeh. Definitivno sve preko tog rezultata je ogroman rezultat”, zaključuje Krivokapić.

Prvi meč je u petak od 18:45 protiv Sjeverne Makedonije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve