Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kadeti Crne Gore i BiH igrali neriješeno

Na pomoćnom terenu Trening kampa FK Budućnost viđena je zanimljiva utakmica, u kojoj su ,,sokoli“ imali vođstvo, ali nijesu uspjeli da ga zadrže i ponovo savladaju ,,zmajeve“, kao što je to bio slučaj u utorak

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore remizirala je sa Bosnom i Hercegovinom u drugom prijateljskom duelu ovih ekipa – 1:1.

foto FSCG

Na pomoćnom terenu Trening kampa FK Budućnost viđena je zanimljiva utakmica, u kojoj su ,,sokoli“ imali vođstvo, ali nijesu uspjeli da ga zadrže i ponovo savladaju ,,zmajeve“, kao što je to bio slučaj u utorak.

Crna Gora je rano povela, u 7. minutu Lazar Mijović je šutirao sa dvadesetak metara iskosa i pogodio donji lijevi ugao gola gostiju.

Minut kasnije protivnik je uzvratio preko Mustafe Šukilovića, koji je pogodio prečku nakon kornera. Skoro pola sata kasnije, ,,sokoli“ su imali sjajnu priliku za povećanje vođstva, ali je udarac Eldina Rastodera, nakon asistencije Ognjena Bakića, sa desetak metara zaustavio golman Luka Damjanović.

Nepun minut poslije pauze, gosti su stigli do izjednačenja. Ovog puta je Ivan Grgić završio lijepu akciju svoje ekipe.

Do kraja meča ,,sokoli“ su dva puta zaprijetili preko Rastodera, dok je na drugoj strani golman Nikola Ivezić u tri navrata izlazio kao pobjednik u duelima sa protivničkim ofanzivcima.

“Prvo poluvrijeme smo odigrali sasvim korektno, dok smo u nastavku pali u ritmu, što je Bosna i Hercegovina znala da iskoristi. Igralo se dosta otvoreno, i jedni i drugi su stvorili dosta šansi i utakmica je bila interesantna”, kazao je selektor Slobodan Drašković.

Dvomeč sa Bosnom i Hercegovinom za ovu generaciju predstavljao je posljednje provjere za nastup u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koja se igra krajem marta u Poljskoj. Osim sa domaćinom, ,,sokoli“ će se za plasman na završnicu boriti sa Italijom i Velsom.

“Nosimo pozitivne utiske sa mečeva sa Bosnom i Hercegovinom. Zadovoljan sam kako smo igrali, ali će biti važno da održimo nivo fizičke spreme na kojoj smo radili u prethodnom periodu. Uoči odlaska u Poljsku odradićemo pripreme, nadam se da ćemo tada uspjeti da još više napredujemo i maksimalno spremni dočekamo kvalifikacione utakmice”, dodao je Drašković.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve