Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Kabrini poručio: Siguran sam da bi Maradona danas bio živ da je igrao za Juventus, a ne za Napoli

Kabrini je izjavio da bi Maradona sigurno i danas bio živ da je igrao za Juvents, a ne Napoli jer ga je Napulj jednostavno uništio

Bivši igrač Juventusa, Antonio Kabrini, izazvao je dosta reakcija svojom izjavom nakon smrti Dijega Maradone.

Maradona, Foto: Sportsport.ba

Legendarni Maradona preminuo je u srijedu u svom domu u 61. godini života, a ova vijest je itekako uzdrmala fudbalski svijet. Od njega su se oprostili mnogi putem društvenih mreža, ali bilo je i onih koji su izazvali dosta kontroverzi svojim izjavama.

Jedan od njih je i Kabrini koji je svojevremeno igrao za Juventus i imao je okršaje s Maradonom na terenu. Proveo je čak 13 sezona u Staroj dami, te je bio dio generacije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 1982. godine.

Kabrini je izjavio da bi Maradona sigurno i danas bio živ da je igrao za Juvents, a ne Napoli jer ga je Napulj jednostavno uništio.

“Siguran sam da bi bio još živ da je igrao za Juventus, a ne za Napoli. On je bio zaista nevjerovatan fudbaler i džentlmen kao protivnik. Baš kao i svi šampioni bio je u stanju da pruži ono najbolje, ali i najgore od sebe u istom trenutku. Da je bio u Juventusu danas bi bio živ jer bi ga to okruženje spasilo. Znamo šta mu je Napulj uradio i jednostavno je bilo pitanje kada će sve to doći na naplatu”, rekao je Kabrini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve