Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Juventusu, ipak, oduzimaju bodove u Seriji A?

Italijani prave cirkus od italijanske lige u fudbalu i oduzimanjem, pa vraćanjem bodova najtrofejnijem i najvećem klubu zemlje.

Novinari upućeni u zbivanja u Seriji A tvrde da će Juventus, ipak, biti kažnjen oduzimanjem bodova. Odluka još nije potvrđena, očekuje se da će biti saopštena oko 20. maja.

Italijanski sud je saopštio razloge zbog kojih je uvažio žalbu Juventusa i ukinuo prvostepenu kaznu i oduzimanje 15 bodova. Dobro obavješteni izvori tvrde da će u drugom stepenu bjanko-nerima biti oduzeto 9 bodova, kao što je predlagao Đuzepe Ćine, tužilac FS Italije.

Zanimljivo da je tih devet bodova trenutno granica koja Juventus spušta ispod četvrtog mjesta koje vodi u evropska takmičenja naredne sezone, pa ne bi bilo iznenađenje da do konačne odluke i odluka o količini oduzetih bodova bude promjenjena shodno potrebama za izbacivanje Stare dame iz evropskih takmičenja..

Juventus je optužen za malverzacije i lažiranje finansijskih izveštaja vezanih za transfere. Andrea Anjeli (na slici), Fabio Patrici i Pavel Nedved su zbog toga podnijeli ostavke, ujedno su i suspendovani.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve