Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Juniorska košarkaška reprezentacija: Zadatak je opstati u A diviziji

Reprezentacija je od 20. juna na okupu, a Milović je zadovoljan kako su odrađene pripreme

Nakon uspjeha mlade košarkaške selekcije i bronze na nedavnom Evropskom prvenstvu u Podgorici, pažnja je usmjerena na nastup crnogorskih juniora na Evropskom prvenstvu u turskom Izmiru, od danas do 7. avgusta.

Rivali izabranika Vasa Milovića u grupi D su Litvanija (prvi rival, danas od 17.15 sati), Hrvatska i Italija, a cilj je jasan…

– Očekivanja ostaju ista kao i pred početak priprema, a to je opstanak u A diviziji. Siguran sam da će momci dati sve od sebe da to i ostvarimo. Analizirali smo protivničke ekipe, njihove sastave i samu igru. Litvanija je sigurno najveći favorit u ovoj grupi, fizički su dominantni i biće teško adaptirati se na to. Hrvati su talentovani i takođe fizički konkurentni, a Italijani su u pripremnom turniru u Grčkoj pokazali koliko su zapravo opasni, kako u spoljnoj tako i unutrašnjoj liniji – ističe selektor Vaso Milović.

Reprezentacija je od 20. juna na okupu, a Milović je zadovoljan kako su odrađene pripreme.

– Veoma smo zadovoljni odnosom i zalaganjem naših momaka. Tokom pripremnog perioda odradili smo dobar posao i spremili se za ono šta nas očekuje u Izmiru – poručio je Milović.

U pripremnim mečevima pobijeđeni su Kosovo i Bugarska, ali onda su stigli porazi od Grčke, Sjeverne Makedonije i Mađarske.

– Pripremni mečevi su nam pružili jasnu sliku koliko će zapravo biti teško ostvariti zacrtane ciljeve, ali ne i nemoguće. Svjedoci smo kakve sve rezultate pravi naša „A“ selekcija, kao i mladi košarkaši koji su osvojili bronzanu medalju. Nevjerovatan uspjeh za našu državu. Na njihovim primjerima treba da se ugledamo, damo sve od sebe i nadamo se da će uloženi trud na kraju uroditi plodom – ističe selektor juniora.

Nije imao Milović na raspolaganju sve košarkaše koje imamo u ovom uzrastu.

– Nažalost, od starta smo imali mnogo pehova. Imamo mali fond igrača i svaki otkaz baš osjetimo na koži, a pogotovo ako je to slučaj sa četiri ili pet košarkaša koji su u startu projektovani kao nosioci igre. Međutim, ne bih trošio riječi na to, sa nama je 12 najspremnijih i najboljih igrača trenutno i sva pažnja je usredsređena na njih – zaključio je Milović.

Boje Crne Gore na ovom EP braniće Amar Ličina, Petar Minić, Milorad Brajović, Amar Hot, Boško Janković, Nikola Ratknić, Krsto Dubljević, Petar Radonjić, Filip Bošković, Igor Joković, Nikola Glendža i Aleksa Lekić.

Po završetku grupne faze sve selekcije će se plasirati u osminu finala. Grupa Crne Gore u osmini finala ukršta se sa grupom C, u kojoj su Srbija, Češka, Grčka i Slovenija.

Titulu brani Španija, ali iz 2019, jer se u prethodne dvije godine, zbog korona virusa, nijesu održavali šampionati Evrope.
Raspored grupe D

Subota
Litvanija – Crna Gora (17.15)
Hrvatska – Italija (19.30)

Neđelja
Italija – Litvanija (15.00)
Crna Gora – Hrvatska (17.15)

Poneđeljak
Italija – Crna Gora (12.45)
Litvanija – Hrvatska (15.00)

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve