Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Jubilej: Mirković u klubu 200, ali je poraz ostavio gorak ukus

Utakmica sa Jezerom, u petak veče u okviru 8. kola domaćeg šampionata, je bila idealna prilika da izvršni direktor kluba Nikola Prentić Mirkoviću uruči simboličan poklon u vidu dresa sa brojem 200

Luka Mirković igra sedmu sezonu u plavo – bijelom klubu, požrtvovani i borbeni Cetinjanin je učestvovao u osvajanju pet od osam trofeja (tri titule, dva Kupa), prošao je i lijepe i teške situacije, a postao je prvi igrač – od obnove nezavisnosti naše države – koji je stigao do 200 nastupa u dresu Budućnosti.

Utakmica sa Jezerom, u petak veče u okviru 8. kola domaćeg šampionata, je bila idealna prilika da izvršni direktor kluba Nikola Prentić Mirkoviću uruči simboličan poklon u vidu dresa sa brojem 200.

– Iskreno, mnogo je lijep osjećaj za igrača kada stigne do te brojke. Međutim, sve bi još ljepše bilo da smo se radovali poslije utakmice. Ovako, ostaje gorak ukus, poručio je 30-godišnji vezista, koji je 201. meč završio minimalnim porazom.

– Protiv Jezera nam se jednostavno nije dalo. Stvorili smo dosta zicera, ali je golman gostiju bio na visokom nivou. Mislim i da smo malo opuštenije ušli u utakmicu što nas je na kraju i koštalo. Jednostavno, moramo u utakmice da uđemo sa više žara, volje i da pokažemo da želimo više pobjedu od protivnika, jasan je Mirković.

Budućnost je i protiv prvoligaša iz Plava, baš kao i na nekim prethodnim utakmicama, imala igru, ali izostao je rezultat. Iskusni Mirković je siguran da ekipa može da se digne rezultatski.

– Svjesni smo da smo loše startovali i samo odgovornim pristupom obavezama možemo da se vratimo u vrh tabele, gdje nam je i mjesto, jasan je plavo – bijeli broj osam.

– Vjerujem u ekipu, jer smo i u prethodnim utakmicama pokazali da posjedujemo kvalitet, ali nas pozitivan rezultat nije ispratio u svim tim duelima. Poslije dvije dominantne godine, naiđe i slabiji period ekipe što je sasvim normalno, ali na nama je da ga prebrodimo.

Naredni rival aktuelnih šampiona je Petrovac pod Malim brdom – jedan od derbija 9. kola se igra u nedjelju, 26. septembra, u 20.00 časova pred TV kamerama RTCG.

– Petrovac je uvijek teško gostovanje na malom terenu, a posebno sada kada se rival ozbiljno pojačao. Mi imamo čitavu nedjelju da se pripremimo za protivnika i pokažemo u najboljem izdanju. Nadam se da će od te utakmice da krenu pozitivni rezultati, ali do tih rezultata možemo samo uz veliko zalaganje i htjenje, poručio je Luka Mirković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve