Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

JSCG: Na djelu neistina, pravnički amaterizam i jeftini populizam ministarke Bratić

Saopštenje Judo saveza Crne Gore prenešeno je integralno

Judo savez Crne Gore odgovorio je Ministarstvu prosvjete, nauke kulture i sport povodom, kako kažu, nezakonskog brisanja iz registra sportskih organizacija od strane v.d. Uprave za sport i mlade Marka Begovića.

Saopštenje Judo saveza Crne Gore prenosimo integralno:

– Vaše saopštenje kojim pokušavate da opravdate protivzakonito i moralno nepočinstvo koje je v. d. direktor Uprave za sport i mlade, svima poznati ”čuveni” teniser Marko Begović, učinio jednom nacionalnom i međunarodno priznatom sportskom savezu, kojeg čini 31 klub i takmičari sa impresivnim sportskim rezultatima obiluje:

1.Neistinom
2.Pravnim amaterizmom
3.Jeftinim populizmom

1. Neistinom jer navodite da Judo savez nije vodio računa o svojim takmičarima.

Takmičari su od formiranja Judo saveza imali mnogostruko bolje uslove nego za vrijeme bivšeg saveza, a razlog je jednostavan, novac se trošio namjenski na takmičare, program i klubove, a ne na privatne ugostiteljske objekte rukovodstva bivšeg Saveza i podizanje velikih količina novca preko blagajne bez validnih računa.

Judo savez je obezbijedio odličan međunarodni program priprema i takmičenja, 33 stipendije svojim takmičarima, finansijski podržao sve klubove i što je najbitnije, nikada nam nije stigla niti jedna pritužba, niti javni istup protiv Judo saveza bilo kog takmičara, što je za vrijeme bivšeg Saveza bila svakodnevna pojava. Veliki broj medalja, evropski šampion i učesnik Olimpijade u Tokiju, sasvim dovoljno govore o organizaciji i kvalitetu rada u Judo savezu.

2. Pravnim amaterizmom iz razloga što smo mi naše saopštenje adresirali na v.d. direktora Uprave za sport i mlade Marka Begovića i iznijeli činjenice o grubom kršenju zakona, uplivu politike i ličnom finansijskom interesu koji ima sa predsjednikom bivšeg Saveza.

Vašim oglašavanjem pokazujete da su naše tvrdnje u potpunosti istinite, jer Marko Begović sigurno za to nije imao hrabrosti ni pravne argumentacije, ali što je mnogo bitnije potpuno urušavate žalbenu proceduru i time diskreditujete instituciju MPNKS.

Naime, Vi ste kao MPNKS drugostepeni organ kojem smo prema zakonu mi kao Judo savez trebali da uložimo žalbu, ali vidimo iz Vašeg saopštenja, da ste Vi i prije naše žalbe donijeli presudu što samo pokazuje pravni amaterizam.

Tvrdite da bivše Ministarstvo sporta i mladih nije imalo pravo da izda riješenje Judo savezu iz razloga jer je bivši savez podnio tužbu.

Ministarko, opet je na djelu pravni amaterizam, jer ne znate da u ovakvim slučajevima žalba ne odlaže izvršenje i da je riješenje Judo saveza odmah postalo izvršno.

U prilog tome šaljemo Vam kao dokaz presudu Upravnog suda i link https://sudovi.me/uscg/odluka/328449 u kome se vidi da je Upravni sud odbio zahtev bivšeg Saveza za odlaganje izvršenja riješenja.

Slažemo se da je Marko Begović morao da donese rješenje na osnovu sudskih odluka, ali ne po njegovom samostalnom tumačenju prava prouzrokovano ličnim interesom, nego poštujući Zakon o upravnom postupku, odnosno član 56. u kome se jasno kaže da se rješenje mora donijeti držeći se isključivo presuda Upravnog suda.

3. Populizmom jer u Vašem saopštenju navodite sebe kao dugogodišnjeg pregaoca i borca za crnogorske sportiste kojima ćete omogućiti vrhunske uslove, a crnogorski sport osloboditi od samovolje pojedinaca.

Spajanje Vas kao spasioca kome je stalo do crnogorskog sporta ili bilo čega što ima prefiks crnogorsko ili Crna Gora je više nego degutantno i prestavlja najniži oblik populizama i politikanstva.

Judo savez Crne Gore očekuje da po hitnom postupku naložite v.d. direktoru Uprave za sport i mlade Marku Begoviću da povuče ovo sramno i pravno neodrzivo rješenje i donese rješenje u skladu sa zakonom i činjeničnim stanjem, a ne ličnim interesima.

U suprotnom, obavijestićemo naše međunarodne partnere Evropsku i Svjetsku federaciju kao i nacionalni i Međunarodni olimpijski komitet, da se politika grubo umiješala u sport i da je organ Vlade Crne Gore ozbiljno narušio Olimpijsku povelju, piše u saopštenju Judo saveza Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve