Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

“Jović nije uputio šut ka golu, niti je dotakao loptu”

Real Madrid sinoć je poražen sa 1:0 na gostovanju Majorki, a portal “Goal.com” bi ej izuzetno oštar u ocjeni igre srpskog napadača Luke Jovića.

Foto: Standard.co.uk

„Jović je bio u starter na meču sa Majorkom, ali je ponovo propustio mogućnost da zadobije poverenje Zinedina Zidana. Srbin je mjesto u startnoj postavi dobio zahvaljujući brojnim povredama u napadu i odsustvu Edena Azara, Lukasa Vaskeza i Gereta Bejla, ali nije bio na očekivanom nivou.

Statistika ne laže, a ona pokazuje da je Srbin bio igrač koji je najmanje učestvovao u igri; loptu je dotakao samo 25 puta i imao je najmanji broj pasova – 12. Osim toga, kao napadač nije ostvario nikakav doprinos u ofanzivi, niti je uputio šut ka golu, niti je uopšte dotakao loptu u kaznenom prostoru Majorke. Praktično nije postojao“, stoji u analizi spomenutog portala.

Autor smatra da ovo nije bilo samo jedno Jovićevo loše izdanje, već je trend uočljiv od početka nove sezone u La Ligi.

„On je igrač u domaćem šampionatu koji je imao najviše šuteva ka golu bez realizacije – osam pokušaja, bez golova. Zidan nije imao izbora osim da ga iz igre izvede u 66. minutu, a umjesto njega je uveo Rodriga. Sve u svemu, još jedna propuštena šansa napadača vrijednog 60 miliona eura“.

Kraljevski klub sa 18 bodova zauzima drugo mjesto na tabeli, a u odnosu na prvoplasiranu Barselonu ima bod zaostatka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve