Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Jovetić kao kapiten predvodio Monako: Prelijep osjećaj, napadamo treće mjesto i Kup

“Kneževi” su u 1/16 finala Kupa Francuske eliminisali niželigaša Sen Prive sa 3:1, a bio je to prvi start 30-godišnjeg Podgoričanina od maleroznog 13. aprila 2019. kada je po drugi put u karijeri pokidao ligamente koljena

Poslije 282 dana Stevan Jovetić se našao u startnih 11 Monaka. I ne samo to igrao je 79 minuta, bio je kapiten tima iz kneževine prvi put od kada je došao ljeta 2017. godine, a to nije mala stvar.

Jovetić, Foto: Twitter

“Kneževi” su u 1/16 finala Kupa Francuske eliminisali niželigaša Sen Prive sa 3:1, a bio je to prvi start 30-godišnjeg Podgoričanina od maleroznog 13. aprila 2019. kada je po drugi put u karijeri pokidao ligamente koljena.

Popularni “Jo-Jo” je između dva starta u udarnih 11 upisao 11 minuta protiv PSŽ (15. januar) u Ligi 1, 10 minuta protiv Remsa u Kupu (4. januar) i 30 minuta protiv Lila u Liga Kupu (17. decembar 2019) nakon što se vratio da trenira sa ekipom sredinom decembra.

“Bio sam uzbuđen i veoma srećan što ću početi od starta”, rekao je Joveta dok se oporavljao od utakmice u ledu, a onda se nadovezao na kapitensku traku kluba sa stadiona Luj II.

“Bio sam kapiten u klubu poslije dugo, dugo vremena. Kapiten sam nacionalnog tima, ali sam posljednji put bio kapiten u klubu u Fiorentini, što je bilo davno. Prelijep osjećaj”, govori vođa “hrabrih sokolova’.

Desetka kneževa se uželjela fudbala što je otkrivao njegov dječački osmijeh tokom mini intervjua, a ambicije bivšeg ofanzivca Partizana, Fiorentine, Mančester sitija, Intera i Sevilje su velike. I u Kupu (Monako u 1/8 finala igra sa Sent Etjenom), i u Ligi A (Monako je 9, treći Ren mu bježi sedam bodova, a četvrti Nant četiri)…

“Kup je naša prilika da osvojimo trofej ove sezone. Imamo dosta utakmica do kraja i želimo da budemo među prva tri tima u ligi kako bi izborili evropska takmičenja. To je naš cilj”, poručio je Jovetić, koji je nedavno stao na “ludi kamen”, a uskoro će se ostvariti i u ulozi roditelja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve