Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Jovetić će biti u timu protiv Srbije: Očekujem fudbalski spektakl!

Crnogorski fudbaler Stevan Jovetić je spreman za veliki meč, biće u timu, s kapitenskom trakom, u istorijskom duelu sa Srbijom u okviru trećeg kola Lige nacija.

– Posljednju utakmicu u Monaku sam igrao petnaestak minuta, zatim normalno trenirao, spreman sam za meč – kazao je Jovetić okupljenim novinarima na pres konferenciji u Kući fudbala i dodao:

– Spremni smo za utakmicu. Iščekujemo je dugo vremena, daćemo sve od sebe da se predstavimo u pravom svjetlu. U reprezentaciji Srbije imam mnogo drugova, biće pomalo neobično. Mislim, naravno, da će biti pravi spektakl, da će se uživati u fudbalu, da će to bude poslastica za navijače.

Kapiten “sokola” ističe da je Srbija odlična reprezentacija.

– Srbija je odlična reprezentacija, sa mnogo dobrih igrača. Ne bih izdvajao nikoga, znamo o njima sve. Ne pridajem, međutim, toliko veliku pažnju protivniku, mislim da smo mi najbitniji. Ako smo mi pravi, imamo velike šanse da napravimo rezultat – podvukao je Jovetić.

U timu Crne Gore sjutra veče neće biti Stefana Savića, ali Jovetić navodi da će dati sve da odigraju i za njega.

– Čuo sam se Stefanom, žao mu je, nedostajaće nam. Daćemo sve od sebe da odigramo i za njega – iskren je Jovetić.

Dodaje i da se sa prijateljima iz suprostavljenog tabora nije čuo pred sjutrašnji meč.

– Nijesmo se čuli ovih dana, tako je to pred utakmicu, ali jesmo ranije, naravno – kazao je Jovetić novinarima.

Bez obzira na važnost meča kapiten “hrabrih sokola” ističe da se sjutra veće neće ništa definitivno riješiti.

– Ovaj meč nije odlučujući jer nas poslije njega čekaju još tri. Idemo stepenicu po stepenicu. Naša najveća prednost biće zajedništvo u timu, navijači i siguran sam da protiv nas nikome nije bilo lako – poentirao je Jovetić.

Tumbaković: Takmičarska i bratska utakmica

Selektor Ljubiša Tumbaković utakmicu Lige nacija sa Srbijom doživljava kao takmičarsku, ali i bratsku.

“Sokolovi” i “orlovi” odmjeriće snage u trećem kolu Lige nacija.

“Otkako je obavljen žrijeb za grupe, ova utakmica počela je da se igra. Mislim da ni jedni ni drugi nismo željeli da igramo jedni protiv drugih. U ovom momentu želim da budem profesionalac i zato kažem da igramo takmičarsku utakmicu, ali i prijateljsku i bratsku sa druge strane. Žellim pobjedu, kao i svaki trener i tako ću se i ponašati”, kazao je Tumbaković.

Najavio je i da će učiniti sve da obraduje navijače.

“Pokušaćemo da idemo naprijed u igri. Nećemo odstupati od onoga što smo dosad radili. Uspjeh takve igre ne zavisi samo od nas. Sigurno je da ćemo učiniti sve da navijače obradujemo”.

Odlično poznaje kolegu sa klupe reprezentacije Srbije.

“Krstajića sam trenirao četiri godine, djelimično uticao i na njegov razvoj. Uporan je i vrijedan, ima sportsku inteligenciju. Bilo je lijepo raditi sa njim. Mogu da kažem da je odličan kolega i sjajan čovjek i vjerujem da će biti sjajan kao trener”.

Tumbaković se osvrnuo i na pisanje medija uoči ove utakmice.

“Od starta gledam samo na nas i želim da napravimo pravu atmosferu. Ranije sam govorio da atmosfera u i oko ekipe utiče na konačan rezultat. Imamo to, a kakva je u Srbiji – atmosfera je medijski eksponirana, a da li je to tačno? Mislim da nije”, poručio je Ljubiša Tumbaković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve