Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Jovanović pred Trento: Da pokažemo reakciju nakon poraza od Partizana

Budućnost je dosad upisala dva poraza u Evrokupu, oba pred svojim navijačima – najprije od Hamburga, a zatim i od Pariza

Nakon katastrofalnog izdanja u derbiju ABA lige protiv Partizana, košarkaši Budućnosti Voli okrenuti su narednom izazovu u Evrokupu. “Plavi” u okviru 7. kola grupe B docekuju italijanski Trento, ekipu koja je na začelju tabele.

Uprkos razočaravajućem početku sezone, Trento posjeduje kvalitet za plasman u osminu finala, što se moglo vidjeti prošle sedmice kada su na svom parketu bili bolji od Gran Kanarije.

“Sve je u energiji i intenzitetu. Moramo da budemo na nivou svih 40 minuta, branimo domaći teren i cilj je pružiti maksimum”, kazao je centar “plavih” Alfa Kaba.

Budućnost je dosad upisala dva poraza u Evrokupu, oba pred svojim navijačima – najprije od Hamburga, a zatim i od Pariza.

„Sve dosadašnje utakmice u Evrokupu su pokazale da izrazitog favorita nema i da svaka ekipa može da se nada pobjedi, bez obzira na ime rivala. Trento u dobrom raspoloženju dolazi u Podgoricu, ostvario je dvije pobede u šampionatu Italije, slavio je protiv Gran Kanarije u Evrokupu. Izvjesno je da će dati sve od sebe da stignu do još jedne pobjede u nizu“, naglasio je Vladimir Jovanović, pa nastavio:

„S druge strane, mi smo poslije pobjeda nad Cibonom i Hapoelom u Tel Avivu, doživjeli ubjedljiv poraz od izuzetno kvalitetnog i silno motivisanog Partizana, a sada očekujem da moja ekipa pokaže reakciju. Do sada smo bolje igrali na gostovanjima nego na našem terenu. Nadam se i vjerujem da je došao momenat da pred našim navijačima prikažemo dobru partiju, da budemo na visokom nivou u oba smjera, jer je to osnovni preduslov da stignemo do cilja, a to je pobjeda. Ponavljam, Trento dolazi sa mnogo samopouzdanja, ali vjerujem da smo kadri da slavimo u meču koji slijedi“.

Mec Buducnost Voli – Trento igra se u srijedu u SC mOraca od 19.30 minuta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve