Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Jovanović ponosan što je stigao u Budućnost, zadovoljan pojačanjima

Iskusni stručnjak kaže da je podgorički klub velikan jugoslovenske košarke, ne samo zbog rezultata

Vladimir Jovanović vrlo je zadovoljan što je novi trener Budućnosti Voli.

Iskusni stručnjak kaže da je podgorički klub velikan jugoslovenske košarke, ne samo zbog rezultata.

„Počastvovan sam što sam dobio poziv da dođem u klub veličine Budućnosti, koji spada u velike u staroj Jugoslaviji. Ne gledam samo sportske rezultate, ovo je klub koji je iznjedrio veliki broj vrhunskih igrača, ne samo za ovaj region, već i za Evropu i NBA. Objeručke sam prihvatio poziv i došao spreman da dam sve od sebe da posao bude najbolji što može”, rekao je Jovanović.

“Plavi” su dosada angaživali Kenana Kamenjaša, Kamerona Rejnoldsa, Fila Buta i Trea Bel-Hejnsa, sačuvali Petra Popovića i Marka Jagodića Kuridžu.

Jovanović je zadovoljan transfer periodom.

„Dugo smo kao klub mirovali u odnosu na ostale, tržište je postalo aktivno polovinom juna, ali to ne znači da nismo radili. Pokušavali smo da napravimo prave poteze, meni i ljudima u klubu je bitno da dovedemo igrače, prije svega mislim na strance, koji su gladni uspjeha i Budućnost će im biti tim gdje će se totalno afirmisati. Nadam se da smo izabrali, prije svega, prave momke, ali i kvalitetne košarkaše”.

Jovanović naglašava da će probati da zadrže domaće jezgro. Tu su trenutno bez ugovora Suad Šehović i Zoran i Danilo Nikolić.

„Pokušavamo da zadržimo, ako ne i ojačamo, jako domaće jezgro. Siguran sam, u dogovoru sa ljudima iz kluba, da bez jakog domaćeg jezgra nema stabilnosti i dobrih rezultata. Tome ćemo u narednom periodu više posvetiti pažnju”, saopštio je Jovanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve