Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Jovanović: Ovakvi mečevi više ne smiju da se gube

Od današnjeg meča u Skoplju protiv MZT-a (17 sati), za košarkaše Budućnost Volija počinje serija od sedam mečeva na dva fronta, do pauze zbog kvalifikacija za Mundobasket

Od današnjeg meča u Skoplju protiv MZT-a (17 sati), za košarkaše Budućnost Volija počinje serija od sedam mečeva na dva fronta, do pauze zbog kvalifikacija za Mundobasket.

Podgoričani će do 10. februara u ABA ligi gostovati MZT-u i Cedevita Olimpiji, dok će kod kuće igrati sa FMP-om i Igokeom, a u Evrokupu igrati u gostima sa Promiteasom i Parizom, te u “Morači” sa Londonom.

Ti mečevi bi, umnogome, mogli da odrede poziciju Podgoričana na tabeli dva takmičenja, odnosno, da odluče da li će “plavi” imati prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa ABA lige i Evrokupa.

Zato je za izabranike Vladimira Jovanovića svaki od pomenutih mečeva izuzetno bitan, a posebno je važno da ne gube mečeve od, objektivno, slabijih rivala, kao što je, recimo, bio posljednji slučaj u Splitu, što bi Budućnost moglo skupo da košta na kraju ligaškog dijela.

MZT je u seriji od sedam poraza, zbog čega je promijenio i trenera, i doveo dvojicu novih igrača, Amerikanaca, beka šutera Kiandrea Kuka i krilnog centra Abdul-Malik Abua.

“Pošto smo u srijedu igrali u Evrokupu (Slask), svaka utakmica je zahtjevna, posebno protiv MZT-a, koji ima ambicije da izbori opstanak u ABA ligi. Kao klub su pokazali reakciju, dovođenjem novog trenera Dragana Nikolića, ali i dvojice novih igrača. Pokušavaju da sačuvaju mjesto u ABA ligi i očekuje nas teška utakmica po svim parametrima. Prije svega po intenzitetu moramo da budemo na visokom nivou ako hoćemo da dobijemo utakmicu”, rekao je trener “plavih” Vladimir Jovanović.

Podgoričani su trenutno na petoj poziciji sa devet pobjeda i šest poraza, i to dva uzastopna u regionalnoj ligi (Split, Crvena zvezda), dok je MZT na začelju tabele sa svega dva trijumfa u 15 mečeva.

“Očekuje nas meč sa MZT-om koji je skoro promijenio trenera i doveo dva nova igrača i sigurno će bolje izgledati na terenu nego u našem prvom meču. Imaju seriju poraza u ABA ligi i sigurno da će dati svoj maksimum da prekinu crni niz. Mi smo slavili protiv Slaska, ali moramo već u Skoplju odigrati bolju utakmicu i doći do veoma važne pobjede”, rekao je krilni igrač podgoričkog kluba Aleksandar Lazić.

Budućnost je u “Morači” bila ubjedljiva protiv MZT-a (89:66), ima ukupno bolji skor u ABA ligi od makedonskog tima, pa i u Skoplju, sa četiri pobjede i dva poraza.

“Vežemo tri gostovanja u nedjelju dana (MZT, Promiteas, Cedevita Olimpija, prima.a) i vrlo je važno da odigramo na nivou prvi meč. MZT igra na dosta šuteva za tri poena i ekipa su koja dijeli dosta asistencija. Potrebno je da nametnemo svoj ritam i odigramo maksimalno fokusirani kako bismo došli do pobjede”, dodao je Lazić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve