Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Jovana Peković najavljuje napad na Olimpijske igre: Ništa nije nemoguće

Veliki uspjeh iz Rusije ostaje da se pamti, ali Jovana već pred sobom ima nove ciljeve jednako velike

Prije par dana džudistkinja Jovana Peković postala je šampionka Evrope u Rusiji na prvenstvu za mlađe seniore (23).

Foto: Reprezentacija.me

Zbog toga je Jovana postala istinska heroina crnogorskog sporta proslavivši svoju zemlju, ali i sebe.

“Svaki djelić ove medalje pripada nekome, poručila je Jovana na jučerašnjoj pres konferenciji. “Najveće zasluge ima moja porodica, kao i za svako odličje do sada, oni su moja najveća podrška i snaga. Bili su uz mene i kada sam imala problem, vjerovali su u i govorili da će mi se rad i trud isplatiti.”

Nastavila je šampionka Evrope u sličnom tonu…

“Velike zasluge ima moj matični klub Akademik, treneri Dragan Šćepanović, Marinko Đurđevac i Dragana Živković. Oni su svi na neki način doprinijeli mom rezultatu, kao i Judo savez. Zajedničkim snagama borili smo se i rezultat je došao”, dodala je Pekovićeva.

Veliki uspjeh iz Rusije ostaje da se pamti, ali Jovana već pred sobom ima nove ciljeve jednako velike.

“Uskoro ću početi pripreme za narednu, olimpijsku godinu. Do kraja se ne predajem, ništa nije nemoguće, pa tako i moje kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Realne su, propustila sam dvije godine, ali vjerujem u sebe”, jasna je mlada Nikšićanka.

Jovanin trener Dragan Šćepanović otkrio je kako je naša šampionka rasla tokom turnira u Iževsku…

“U prvoj borbi napravila je dvije tehničke greške, a onda je nakon toga sve ostalo odradila fantastično i bila najubjedljiviji takmičar na prvenstvu”, rekao je Ščepanović.

“Njen ipon u polufinalu proglašen je kao najbolji ipon dana. Imati šampiona, među takvim velesilama kakve su Rusija, Njemačka, Azerbajdžan, Španija i Gruzija, najbolje govori koliko je to vrijedan rezultat.”

Predsjednik (novog) Džudo saveza Andrija Čađenović dao je čvrsto obećanje…

“Obećavam da ćemo nastaviti da ulažemo trud i rad kako bi džudo povratio svoj stari sjaj i da rezultati poput Jovaninog ne budu iznenađenje, već nešto na šta smo navikli”, jasan je Čađenović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve