Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Joksimović u Kataru: Uspješan povratak našeg trenera

Pored Katar sport kluba, Joksimović je u Kataru vodio i Šamal i El Džaiš, u kojem je u sezoni 2013/2014. bio proglašen za odbojkaškog trenera godina u Kataru, iako je sa tim timom bio treći u prvenstvu

Ivan Joksimović se na početku prošle sezone vratio na mjesto za koje ga vežu posebne emocije – u Katar sport klub, prvi klub u kojem je bivši selektor crnogorskih odbojkaša radio u Kataru, sa kojim je bio treći u sezoni 2006/2007.

– Početkom sezone moj predsjednik iz Šamala je dobio ponudu da preuzme Katar sport klub i odmah je i mene pozvao da idem sa njim. Njegov poziv mi je bio jako privlačan iz razloga što je Katar sport klub bio moj prvi klub u koji sam počeo svoju inostranu karijeru, klub za koji me vežu velike emocije i klub koji uvijek ima najveće moguće ambicije gdje mi je jako dobro poznata ekipa kao i menadžment kluba. Ponuđen mi je ugovor na tri godine, tako da smo se brzo i lako dogovorili, kaže za Pobjedu Ivan Joksimović.

Ambicije kluba su bile da u protekloj sezoni Katar sport klub bude među četiri najbolja tima, što je i ostvareno, jer je ekipa bila četvrta. Za sljedeću sezonu Joksimović želi stepenicu više.

– Želimo da budemo u top tri tima. Shodno takvim ambicijama doveli smo i kvalitetna pojačanja, na mjestu dizača Lukaša Žigadla i primača servisa Brendena Sandera. Sa njima dvojicom i igračima koje imamo, smatram da imamo konkurentan tim da ostvari sve zacrtane ciljeve u sljedećoj sezoni. Katarska liga će sljedeće sezone da bude dosta zahtjevna i jaka jer je došlo dosta kvalitetnih igrača, ali mislim da imamo kvalitet za ostvarenje ambicija koje su pred nama, dodao je Joksimović.

Pored Katar sport kluba, Joksimović je u Kataru vodio i Šamal i El Džaiš, u kojem je u sezoni 2013/2014. bio proglašen za odbojkaškog trenera godina u Kataru, iako je sa tim timom bio treći u prvenstvu.

Osim u Kataru, Joksimović je dvije i po godine proveo i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u Al Ahliji i Al Ainu.

Prije prvog odlaska u inostranstvo, bio je i pomoćni trener Budućnosti, trener mlađih kategorija podgoričkog kluba, pomoćni trener juniorske reprezentacije bivše SR Jugoslavije (kada je selektor bio Veselin Vuković), te član stručnog štaba muške seniorske reprezentacije Crne Gore (takođe sa Vukovićem).

Bio je i trener Budvanske rivijere, sa kojom 2012. godine osvojio duplu krunu. Nakon toga je sporazumno napustio klub i otišao u Katar. Bio je i trener mlađih kategorija u Budvanskoj rivijeri, kojoj je donio prvu titulu prvaka Crne Gore u juniorskoj konkurenciji u klupskoj istoriji.

Na kormilu seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore bio je od 4. februara 2011. godine do 17. maja 2013. godine, nakon čega je sporazumno otišao sa kormila naše selekcije…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve