Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Jokić o NBA: Mi smo kao životinje u cirkusu

„Iskreno sam protiv medija jer smatram da su oni loši za sport. Ali mi smo tu zbog njih, zato smo i poznati i zato mogu imati svoj uticaj. I da, sportista može imati više uticaja od nekih, npr. 'važnijih' ljudi"

Srpski košarkaš Nikola Jokić u jednom intervjuu pričao je o NBA ligi i životu u Americi iz njegovog ugla.

Foto: USA Today

Jokić je od ljeta 2015. godine u Denveru i jedan je od perpsektivnijih centara lige te potencijalni MVP, a 24-godišnjak je opisao koliko je nekada teško igrati u NBA-u.

“U Americi je princip da svaki NBA tim gurne svog igrača na njegov maksimalni potencijal – brigu, trening, zdravlje. Oni će vam dati sve, ne dajući vam razlog da ih krivite za svoj neuspjeh. U tri, četiri godine koje sam proveo u Denveru, oko 30 košarkaša je došlo i otišlo. Malo zabrinjavajuće, ali stalno dolaze novi talenti i svježi igrači”, kazao je Jokić, pa je dodao:

“To je jedna velika emisija. Emisija koja se mora nastaviti i ako se povrijedite. Vi ste samo dio ove emisije. Gdje god da krenete, neko želi da se slika s vama, mi smo poput životinja u cirkusu. Sve mi je to smiješno jer ako dobro mislim, stvarno gubimo kontakt sa stvarnošću. Na kraju krajeva, mi smo samo košarkaši i igramo košarku”.

Jokić je takođe naglasio da je daleko od toga da je neko ko obožava medije, ali razumije njihov uticaj:

„Iskreno sam protiv medija jer smatram da su oni loši za sport. Ali mi smo tu zbog njih, zato smo i poznati i zato mogu imati svoj uticaj. I da, sportista može imati više uticaja od nekih, npr. ‘važnijih’ ljudi”, dodao je Jokić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve