Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Johanson: “Nijesam zadovoljan izdanjem koje smo prikazali”

Najefikasnja u crnogorskoj selekciji bila je Đurđina Jauković sa sedam, Jelena Despotović i Majda Mehmedović postigle su po pet, Jovanka Radičević četiri, a gol manje Ema Ramusović

Ženska rukometna reprezentacija ostvarila je pobjedu na startu Svjetskog prvenstva u Japanu – izabranice selektora Pera Johansona savladale su u Kumamotu, u prvom kolu C grupe, selekciju Senegala 29:25 (14:15). Iako su imale dosta problema protiv finaliste prošlogodišnjeg prvenstva Afrike, ”lavice” su bile na potrebnom nivou u finišu meča i upisale dva boda na početku petog učešća na smotrama najboljih selekcija planete. Crna Gora u nedjelju (7 sati) će igrati protiv Kazahstana.

Johanson, Foto: Cdm.me

– Nijesam zadovoljan izdanjem koje smo prikazali, ali mogu da budem zadovoljan što smo slavili sa četiri gola razlike. Odigrali smo dobro u odbrani u posljednjih 15-20 minuta, a u tim trenucima do izražaja je došlo i iskustvo naših igračica koje su riješile neke situacije u napadu. Senegal je očekivano, pokazao da je ozbiljan protivnik, ali u prvom poluvremenu su imale više energije od nas i to je nešto što ne smijemo da dozvolimo – kazao je nakon meča selektor Per Johanson.

– Najvažnije je da što prije zaboravimo ovaj meč i da ispravimo greške koje su nam se dešavale. Upisale smo dva boda, a sigurno da igra nije bila na željenom nivou, naročito u odbrani. Promašile smo dosta zicere i greške iz napada su se prenosile i u odbranu. U posljednjih 15-ak minuta odbrana je bila na željenom nivou i tako moramo da odigramo protiv Kazahstana. Senegal nam je pokazao da nema lakih protivnika i da u svakom meču moramo da budemo na maksimalnom niovu – kazala je lijevi bek Đurđina Jauković.

U ostalim duelima C grupe, u deset sati, rivali će biti Mađarska i Kazahstan, odnosno Španija i Rumunija.

– Najvažnije što smo izvukle iz ovog meča su dva boda. Ovo nam je lekcija, jer na Svjetsko prvenstvo niko nije došao da bi se prošetao. Ušle smo sa dobrom energijom, a onda su uslijedile greške, ishitreni napadi i promašeni ziceri. Senegal je to iskoristio da pronađe svoj ritam. Ali kada smo došle do našeg nivoa, kada smo pokazale kakvu moć imamo i kako boli kad nas neko napada, odmah je došlo do pozitivnog rezultata. Moramo da imamo više strpljenja i da budemo pametnije u narednim mečevima – kazala je pivot Tatjana Brnović.

Najefikasnja u crnogorskoj selekciji bila je Đurđina Jauković sa sedam, Jelena Despotović i Majda Mehmedović postigle su po pet, Jovanka Radičević četiri, a gol manje Ema Ramusović.

– Prva utakmica i težak meč. Senegal je odigrao odličnu utakmicu, ali smo od početka bile zajedno i znale smo da se vratimo i kad smo bile u minusu. Ostvarile smo važnu pobjedu na startu. Ne smijemo da potcijenimo Kazahstan i moramo da budemo maksimalno ozbiljne i da ispunimo sve što dogovorimo sa stručnim štabom – kazala je desni bek Andrea Klikovac.

Sredinim prvog poluvremena naša selekcija ostala je bez desnog beka Katarine Bulatović, koja je zbog povrede skočnog zgloba morala da napusti igru.

– Katarina je dobila zeleno svjetlo da nastupi u drugom poluvremenu, ali sam je poštedio, kako bi bila spremna za nastavak šampionata. Nije u pitanju ozbiljnija povreda – kazao je Johanson.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve