Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Johanson: Moramo bolje, ako želimo Svjetsko prvenstvo

U Nikšiću u revanš meču baraža protiv Češke lavice će morati da anuliraju zaostatak iz Mosta (26:24) kako bi stigle do petog uzastopnog plasmana na Svjetsko prvenstvo, na kojem bi jurile vizu za Olimpijske igre

Crnogorske rukometašice od 2010. godine kada su izborile učešće na Evropsko prvenstvo nijesu propustile nijedno veliko takmičenje. Za tri dana u Nikšiću juriće dva gola zaostatka kako bi sačuvale nadu u dvije vize.

U Nikšiću u revanš meču baraža protiv Češke moraće da anuliraju zaostatak iz Mosta (26:24) kako bi stigle do petog uzastopnog plasmana na Svjetsko prvenstvo, na kojem bi jurile vizu za Olimpijske igre.

“Kako je tekao meč, rezultat je realan”, kazao je Per Johanson, selektor “lavica”.

Naše rukometašice od 20. minuta konstantno su bile u zaostatku, 16 minuta prije kraja imale i četiri gola zaostatka (22:18), a osim loše odbrane u napadu smo djelovali loše, jer kontri gotovo da nije bilo, a brzonoga krila bila su potpuno odsječena…

“Mučili smo se sa odbranom, a napad je funkcionisao. U drugom dijelu je, možda, bilo suprotno. Ipak, Češka nas je iskontrirala. Moramo da budemo oštriji, kako u odbrani “jedan na jedan” tako i realizaciji zicera”, objasnio je švedski stručnjak na klupi Crne Gore.

Istina, cilj je ispunjen ostvariti aktivan rezultat pred revanš u Nikšiću, mada Johanson nije bio oduševljen.

“Nijesmo zadovoljni, ali ovo je dobar rezultat Nije bilo naše izdanje na maksimalnom nivou. Ali, srećni smo što je drugi duel na našem terenu, ali moramo da igramo mnogo bolje. Češka je dobra, nije nas iznenadila, igrala je kako smo očekivali. Ali, mi moramo bolje”, jasan je Johanson.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve