Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Johanson: Mogli smo dobiti i teže, ali i lakše protivnike

“Lavice” će igrati protiv Rumunije, Mađarske, Španije, Kazahstana i Senegala

Per Johanson i Jovanka Radičević smatraju da je naša selekcija mogla dobiti težu, ali i lakšu grupu na Svjetskom prvenstvu.

Cdm.me

“Lavice” će igrati protiv Rumunije, Mađarske, Španije, Kazahstana i Senegala.

“Mogli smo da dobijemo i teže, ali i lakše protivnike u grupnoj fazi. U grupi su četiri dobre reprezentacije koje će se boriti za tri mjesta koja vode u glavnu rundu. Rumunija, Mađarska i Španija imaju dobre sastave, ali smatram da imamo realne šanse da se plasiramo u glavnu rundu. Imamo više od pet mjeseci da se kvalitetno spremimo i prikupimo sve potrebne informacije o protivnicima. Najvažnije je da podignemo naš nivo igre, da budemo na potrebnom nivou i da u svakom meču damo maksimum. Do Svjetskog prvenstva imamo i nekoliko duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i to će biti dobre provjere. Svjetsko prvenstvo je takmičenje od izuzetnog značaja za nas zbog konačnog cilja, a to je borba za Olimpijske igre u Tokiju. Primarni cilj je, dakle, da osiguramo jedno od mjesta koja vode na kvalifikacioni turnir”, kazao je selektor Per Johanson.

Slično razmišlja i Jovanka.

“Dobili smo tešku grupu, činjenice je da smo mogli da dobijemo i težu, ali i lakšu. Sistem takmičenja je promijenjen i sigurno je da imamo težak put do cilja, a to je mjesto koje će nam ostaviti šansu da se borimo za plasman na Olimpijske igre. Idemo u Japan sa željom da se borimo u svakom duelu, jer znamo da možemo da igramo sa svima. To je ono po čemu je Crna Gora prepoznatljiva i tako će biti u budućnosti”, kazala je kapiten Jovanka Radičević.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve