Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Jirgen Klop suspendovan, ne vodi Liverpul protiv Aston vile

Njemac je oštro kritikovao sudiju Pola Tirnija poslije pobjede protiv Totenhema 4:3 u utakmici odigranoj 30. aprila

Menadžer Liverpula Jirgen Klop je suspendovan jednu utakmicu zbog neprimjerenog ponašanja, pa neće predvoditi ekipu u predstojećem meču protiv Aston vile u Premijer ligi.

Klop će morati da plati i 75.000 funti, a druga utakmica suspenzije je uslovna do kraja naredne sezone.

Njemac je oštro kritikovao sudiju Pola Tirnija poslije pobjede protiv Totenhema 4:3 u utakmici odigranoj 30. aprila.

Nezavisna komisija utvrdila je da izjave Klopa predstavljaju nedolično ponašanje jer impliciraju na pristrasnost, da su dovele u pitanje integritet sudije, da su bile lične, uvredljive i dovele fudbal na loš glas, prenosi Skaj.

Poslije utakmice koju je Liverpul dobio golom u nadoknadi vremena, Klopa su novinari pitali o žutom kartonu koji je dobio pošto je ispred četvrtog sudije Džona Bruksa proslavljao pogodak Dioga Žote.

“Imamo istoriju sa (Polom) Tirnijem, ja zaista ne znam šta taj čovjek ima protiv nas, rekao je da nema problema, ali to ne može biti tačno. Kako me gleda, ne razumijem”, rekao je Klop između ostalog.

On je odmah na narednoj konferenciji za medije izrazio žaljenje zbog te izjave, a zatim je poslao pismo u Fudbalsku asocijaciju da odgovori na optužbe.

Klop se izvinio za ponašanje pored terena, priznao da je zaslužio žuti karton i da je imao neprikladne komentare o Tirniju. On je rekao da je kod nekih odluka bio i previše emotivan, što je dovelo do osjećaja nepravde i frustracije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve