Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Jezero i Jedinstvo otvaraju 13. rundu

Takmičenje u Meridianbet 1. CFL odmiče, a Jezero ne prestaje da bude najprijatnije iznenađenje lige

Predstojeću rundu prvoligaškog karavana, 13. po redu, otvaraju Jezero i Jedinstvo – današnjom u utakmicom u Beranama (14 h).

U subotu se igraju preostali mečevi. Dečić će od 14 časova ugostiti Petrovac, a od 16 sati na programu su dva duela: Iskra – Sutjeska i Mornar – Arsenal.

Kolo će biti zatvoreno duelom Budućnosti i Rudara pod Goricom (17 h).

Jezero bi nove bodove

Takmičenje u Meridianbet 1. CFL odmiče, a Jezero ne prestaje da bude najprijatnije iznenađenje lige.

O tome svjedoče rezultati, igre i mjesto na tabeli, gdje Plavljani dijele treće mjesto sa ekipom Budućnosti.

Priliku za bolje brojke četa Rada Petrovića ima protiv komšija iz Bijelog Polja.

“Najteža utakmica do sada. Ovo je prvi put da smo mi favoriti. Nadam se da će momci na pravi način prihvatiti tu ulogu i odigrati kako mogu. Ključan je pristup – ukoliko ponovimo ono što smo pokazali u većem dijelu dosadašnje sezone, učinak neće izostati. Uradićemo sve da pobijedimo,” rekao je Petrović, koji nastavlja:

“Jedinstvo je odigralo nekoliko dobrih mečeva, ali nije imalo sreće sa rezultatom. I u prošlom kolu su pružili zavidnu partiju i mogli da preokrenu protiv Petrovca. I protiv nas će nastojati da poprave bodovni saldo. Respektujemo Jedinstvo, ali vjerujemo u sebe. Iskreno se nadam da ćemo biti zadovoljni poslije meča,” dodao je mladi stručnjak.

Jezero je otkinulo bodove Budućnosti i Dečiću, a nedavno je savladalo Sutjesku u ulozi domaćina.

Petrović, međutim, smatra da je duel sa Jedinstvom biti zahtjevniji za pripremu.

“Igrači su ekstra motivisani kada nastupaju protiv kandidata za titulu, ali je drugačija priča kada su rivali iz donjeg dijela tabele. Nadam se da će psihološka priprema uroditi plodom. Ne smijemo da potcijenimo rivala. Samo uz maksimalno zalaganje možemo do cilja, a to su tri boda,” ističe Petrović.

Prošli duel današnjih aktera bio je neizvjestan, a riješen je u korist Plavljana – golom Vojina Pavlovića u debeloj sudijskoj nadoknadi.

Jedinstvo je bodovno izjednačeno sa Mornarom i Iskrom na začelju tabele, s tim što više nije posljednje nakon boda protiv Petrovca u prošlom kolu pod Malim brdom.

Momci Vuka Bogavca pokušaće da se pribiže luci spasa poslije sudara sa Jezerom.

“Raspoloženje je dobro, spremni smo i sa optimizmom prilazimo utakmici sa Jezerom. Biće teško, riječ je o kvalitetnom protivniku koji se iz kola u kolo održava u vrhu. Jaki su kao kolektiv, a imaju i nekoliko pojedinaca koji su opasni. Vjerujem, ipak, da možemo da ih zaustavimo. Za nas je važno da ne izgubimo, a ukoliko pobijedimo bio bi to ogroman stimulans pred naredne dvije utakmice koje su nam najbitnije od početka prvenstva”, rekao je štoper Srđan Šćepanović.

Što bi moglo da presudi u Beranama?

“Dosta je faktora koji utiču na rezultat. Sve zavisi u kojem smjeru će meč da krene. Jedna greška, potez, dribling, koncentracija, trenutna inspiracija, motiv… Sve su to stvari koje mogu da odrede epilog. Uz neke od ovih detalja, nadam se i da će sreća biti naš saveznik”, poručio je snažni defanzivac Jedinstva.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve