Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Jedrenje: Uspješno održana prva regata u zalivu Trašte

Pobjednik u klasi Optimist u generalnom plasmanu je Pavle Musić, drugo mjesto je osvojio Petar Klakor, obojica jedriličari JK Delfin

Regata Luštica Bay Cup za klase Laser i Optimist održana je proteklog vikenda u zalivu Trašte, u organizaciji Luštica Baya u saradnji sa klubovima iz Tivta, Kotora i Herceg Novog – JK Delfin, JK Lahor i JK Jugole Grakalić.

Foto: Radiojadran.com

“Vremenski uslovi su išli na ruku organizatorima, pa su jedriličari uživali u jedrenju po maestralu jačine 6 do 10 čvorova i sunčanim danima na izazovnom regatnom polju. Tokom tri dana odjedreno je šest regata u svim klasama”, navodi se u saopštenju Luštica Bay-a.

Pobjednik u klasi Optimist u generalnom plasmanu je Pavle Musić, drugo mjesto je osvojio Petar Klakor, obojica jedriličari JK Delfin. Jedriličarka JK Lahor, Romina Racković osvojila je treće mjesto. Romina je pobjednik u konkurenciji djevojčica, njena klupska drugarica Nina Strahinja je druga a treća je Nikolina Klakor iz JK Delfin. U konkurenciji do 12 godina prvi je Petar Klakor, JK Delfin. Drugo mjesto osvojio je Andrej Drakulović i treće Marko Vujović, jedriličari kotorskog Lahora.

U klasi Laser 4.7 Nikola Golubović iz Delfina je očekivano na prvom mjestu. Danilo Jončić, JK Delfin, je na drugom mjestu i na trećem je Miloš Vujović iz Lahora.

Delfinov jedriličar Ilija Marković je na prvom mjestu u klasi Laser Standard, drugi je Stefan Anđelić, JK Delfin, i Luka Ognjanović, JK Lahor je treći.

Regata je proizišla iz dugogodišnje podrške kompanije Luštica Bay mladim jedriličarima JK Delfin.

“Veoma smo zahvalni na dugogodišnjoj podršci i sjajnom domaćinstvu i organizaciji Luštica Bay Cup-a. Ovom regatom smo saradnju podigli na viši nivo. Infrastruktura i logistika Luštice Bay učinila nam je dostupno jedrenje u zalivu Trašte. Izlazak na otvoreno more za nas je značajna opcija za treninge”, rekao je trener JK Delfin i selektor reprezentacije Crne Gore, Ilko Klakor.

“Regatno polje zaliva Trašte je lijep izazov za naše jedriličare i zaista su uživali u ova tri dana jedrenja. Radujemo se započetoj saradnji sa kompanijom Luštica bay i vjerujemo da će to biti na obostrano zadovoljstvo”, izjavio je predsjednik JK Lahor i RO Luštica Bay Cup, Filip Petričević .

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve