Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Jedrenje: Tivćani solidni na Evropskom juniorskom prvenstvu u francuskom Jeru

U končnom poretku Stefan Anđelić se plasirao na 131. mjesto, Nikola Golubović na 139. i Danilo Jončić na 225. Mjesto, u konkurenciji 267 jedriličara

U francuskom gradu Jeru završeno je Evropsko juniorsko prvenstvo u jedrenju za klasu Laser 4.7 gdje su Crnu Goru predstavljala tri mlada reprezentativca, jedriličari JK Delfin iz Tivta.

Foto: Radiojadran.com

U končnom poretku Stefan Anđelić se plasirao na 131. mjesto, Nikola Golubović na 139. i Danilo Jončić na 225. Mjesto, u konkurenciji 267 jedriličara.

Naši jedriličari su na regati učestvovali kroz Solidarity program EurILCA (Evropske federacije za klasu Laser) te su uz još deset jedriličara iz Srbije, Portugala, Latvije i Litvanije imali priliku da sarađuju sa Gintare Scheidt, danas trenerom, inače bivšom jedriličarkom iz Latvije koja je nosilac olimpijske medalje.

Najbolje ocjene dobio je Golubović, koji je tokom prvenstva proslavio i 15. rođendan, a u finalnim jedrenjima prikazao odlično jedrenje. Pohvale nisu izostale ni za Stefana i Danila, te ohrabrenje da uz stečeno iskustvo i uz uporan rad mogu očekivati odlične rezultate na sljedećim regatama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve