Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Jedrenje: Regata Herceg Novi sailing tour 2019 otvorila sezonu

Startna pozicija je bila ispred marine Lazure u Meljinama, a dalje brodovi su jedrili ka Gradskoj luci Herceg Novi, gdje je bio cilj regate

U akvatorijumu hercegnovskog zaliva organizovana je uspješno prva regatta “Herceg Novi sailing tour 2019” koja je ujedno ozvaničila početak sezone.

Foto: Radiojadran.com

Startna pozicija je bila ispred marine Lazure u Meljinama, a dalje brodovi su jedrili ka Gradskoj luci Herceg Novi, gdje je bio cilj regate.

U konkurenciji 12 jedrlica prvo mjesto osvojio je “Sinji Galeb”, drugo mjesto jedrilica “Oxygen” i treće “Ozana”.

Podsjetimo i da je prvi put zaplovila solarna jedrilica “Boka” u vlasiništvu poznatog muzičara i jedriličara, Antonija Pušića aka Ramba Amadeusa.

Na regati je učestvovao i crnogorski olimpijac Milivoj Dukić, koji je ujedno i suorganizator i idejni tvorac revijalne regate Herceg Novi sailing tour.

“Postajemo bogatiji za još jednu regatu i cilj nam je da se privuče što veći broj učesnika i posjetilaca, jer svaki put kada naše more pokriju jedra šaljemo najbolju sliku ljubiteljima nautičkog turizma”, poručili su iz Turističke organizacije Herceg Novi, koja je u saradnji sa Jedriličarskim klubom Jugola Grakalić, Opštinom Herceg Novi i hotelom Lazure priredila ovu manifestaciju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve