Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Jedrenje: Markoviću zlato, Goluboviću bronza u Opatiji

Na Kupu Opatije, učestvovalo je više od 70 jedriličara iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Švajcarske, Srbije....u konkurenciji Laser Standard, Laser Radial i Laser 4.7. Ugled Crne Gore branili su Ilija Marković, Nikola Golubović, Stefan Anđelić i Danilo Jončić, svi iz Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta

Jedriličari iz Crne Gore i Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta nastavili su sa sjajnim rezultatima u godini koja se polako bliži kraju. Na prestižnoj međunarodnoj regati u Opatiji, jedriličari iz Tivta su osvojili zlatnu i bronzanu medalju.

Foto: JK Delfin Tivat

Na Kupu Opatije, učestvovalo je više od 70 jedriličara iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Švajcarske, Srbije….u konkurenciji Laser Standard, Laser Radial i Laser 4.7. Ugled Crne Gore branili su Ilija Marković, Nikola Golubović, Stefan Anđelić i Danilo Jončić, svi iz Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta.

Mladi i talentovani Ilija Marković koji je nedavno osvojio 21. mjesto na svijetu u konkurenciji jedriličara do 19 godina u Splitu, osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju u olimpijskoj klasi Laser Standard. Višestruki šampion države u različitim klasama je još jednom potvrdio da posjeduje veliki potencijal.

Isto važi i za Nikolu Golubovića koji je nedavno osvojio dvije zlatne medalje na Balkanskom šampionatu koje je organizovano u Tivtu. Golubović je u žestokoj konkurenciji osvojio četvrto mjesto u generalnom plasmanu, a treće i bronzanu medalju u konkurenciji jedriličara.

U klasi Laser Radial, Danilo Jončić koji je na pomenutom Balkanskom šampionatu osvojio zlato i srebro, zauzeo je 12. mjesto u zaista jakoj konkurenciji, a samo dva mjesta iza njega bio je izuzetno talentovani Stefan Anđelić.

Vremena za odmor nema jer jedriličari iz Crne Gore, zajedno sa selektorom Ilijom Klakorom, odmah poslije Opatije putuju za Pulu gde će učestvovati na međunarodnoj regati, na kojoj je već sada prijavljeno više od 500 jedriličara. Biće to veliko iskustvo, a ujedno i prilika, da Ilija Marković, Nikola Golubović, Danilo Jončić i Stefan Anđelić ponovo obraduju ljubitelje sporta i jedrenja u Crnoj Gori lepim vestima, kao što to rade i čine u proteklih nekoliko godina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve