Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Jedrenje: Ilija Marković predstavlja Crnu Goru na EP u Poljskoj

U klasi laser standard jedriličar kluba Delfin iz Tivta, takmiči se u konkurenciji 138 jedriličara. Nakon tri odjedrena kvalifikaciona dana, ukupno pet odjedrenih regata, u finalne regate je ušao u zlatnu grupu, 46. generalno i 14. do 19 godina

Jedriličar Delfina iz Tivta Ilija Marković predstavlja Crnu Goru u poljskom gradu Dživnovu, gdje se održava Evropsko prvenstvo u jedrenju za klasu laser do 21 godine.

Marković, Foto: Cdm.me

U klasi laser standard jedriličar kluba Delfin iz Tivta, takmiči se u konkurenciji 138 jedriličara. Nakon tri odjedrena kvalifikaciona dana, ukupno pet odjedrenih regata, u finalne regate je ušao u zlatnu grupu, 46. generalno i 14. do 19 godina.

Konkurencija je naravno jaka, kao i uvijek na smotrama najboljih jedriličara Starog kontinenta, a veliki adut Ilije Markovića i selektora Klakora su rasterećenost jer nemaju imperativ kada je riječ o borbama za medalju.

“Sedamnaestogodišnji Ilija ima ogroman motiv, želju da se stigne do pobjedničkog postolja. Regate koje Ilija ima danas programu jesu borba za medalju, i uz malo sreće koja je sastavni dio sporta, posebno jedrenja u kome nijanse, djelići sekunde odlučuju o plasmanu, nadamo se dobrom rezultatu”, naveli su iz JK Delfin.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve