Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Jedrenje: Dan Tivta obilježili Musić i Golubović

Na regati je učestvovalo više od 40 jedriličara iz JK Lahor Kotor, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog i kluba domaćina Delfina. Jedriličari i jedriličarke su se nadmetali u klasi Optimist, olimpijskoj klasi Laser Standard i prelaznoj klasi Laser 4.7

Regata Dan Tivta 2019. održana je ovog vikenda u Tivtu u organizaciji JK Delfin u sklopu programa Novembarski dani kojim se obilježava Dan oslobođenja Tivta.

Regata, Foto: JK Delfin

Na regati je učestvovalo više od 40 jedriličara iz JK Lahor Kotor, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog i kluba domaćina Delfina. Jedriličari i jedriličarke su se nadmetali u klasi Optimist, olimpijskoj klasi Laser Standard i prelaznoj klasi Laser 4.7. U subotu su uslovi za jedrenje bili sjajni, gotovo idealni. Po suvom, sunčanom i prohladnom novembarskom danu odjedrene su tri regate po južnom vetru jačine 5 do 10 čvorova.

Danas je dan protekao u čekanju vetra. U klasi Optimist u generalnom plasmanu prvo mjesto je osvojio Pavle Musić, drugo Viktor Lesjak, obojica iz JK Delfin, dok je treće mjesto osvojila jedriličarka JK Lahor Nina Strahinja. Nina je prva u konkurenciji devojčica, a odmah pored nje su klupske drugarice Romina Racković i Vanja Strahinja. U konkurenciji do 12 godina Viktor Lesjak je prvi, Nina Strahinja druga, a treće mejsto i bronzanu medalju je osvojio Petar Klakor.

Jedriličar JK Delfin Nikola Golubović, aktuelni šampion Balkana i Crne Gore, pobjednik je u klasi Laser 4.7. Robert Moris je drugi, a Vasilije Garić treći, obojica iz JK Jugole Grakalić. Pobjedničko postolje u klasi Laser Standard su zauzeli Delfinovi jedriličari. Ilija Makorvić je prvi, Danilo Jončić koji je na Balkanskom šampionatu osvojio zlato i srebro u klasi Laser Radial je drugi, a Stefan Anđelić je osvojio bronzanu medalju.

Jedriličarski klub Delfin koji je sjajno organizivao Balkansko prvenstvo i koji se priprema za organizaciju Evropskog prvensta u olimpijskim klasama Laser Standard i Laser Radial, ponovo je pokazao sjajne organizatorske i takmičarke sposobnosti.

Ono što raduje ljubitelje jedrenja u Crnoj Gori, je masovnost, kao i napredak Jedriličarskog kluba Lahor iz Kotora i Jedriličarskog kluba Jugole Grakalić iz Herceg Novog. Na osnovu svega viđenog, jedrenje u Crnoj Gori ima veliku perspektivu i zaslužuje adekvatnu pažnju svih nadležnih struktura koje mogu da pomognu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve