Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Jedan od najbogatijih Britanaca zvanično u trci za kupovinu Mančester Junajteda

Junajted je u vlasništvu porodice Glejzer od 2005. Posljednjih godina bilo je više protesta protiv Glejzerovih, uključujući i onaj u maju 2021. zbog kojeg je veliki derbi protiv Liverpula bio odložen

Firma Ineos britanskog milijardera ser Džima Retklifa zvanično je ušla u trku za kupovinu Mančester junajteda.

Vlasnici Junajteda, porodica Glejzer, u novembru su potvrdili da razmišljaju o prodaji kluba jer „istražuju strateške alternative“.

Kako prenosi BBC, kompanija Ineos je potvrdila da se „formalno uključila u proces“.

Ser Džim Retklif je prošle godine dao neuspješnu kasnu ponudu od 4,25 milijardi funti za kupovinu Čelsija nakon što je tadašnji vlasnik Roman Abramovič stavio na prodaju klub sa Stamford Bridža.

Retklif je poznat kao navijač Junajteda. Rođen kao sin stolara u Failsvortu, blizu Mančestera, a danas je jedan od najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji.

Retklif je jednom već pokušao da kupi Junajted nakon neuspjeha u kupovini Čelsija, ali je nakon sastanka sa braćom Džoelom i Avramom Glejzerom izjavio da oni ne žele da prodaju klub. Međutim, od tada su Glejzerovi promijenili stav i Retklif se sada zvanično uključio u proces nadmetanja.

Retklifova kompanija Ineos već poseduje fudbalske klubove Nicu u Francuskoj i Lozanu u Švajcarskoj.

Junajted je u vlasništvu porodice Glejzer od 2005. Posljednjih godina bilo je više protesta protiv Glejzerovih, uključujući i onaj u maju 2021. zbog kojeg je veliki derbi protiv Liverpula bio odložen.

Prije nekoliko dana je i slavni vozač Formule 1 Luis Hamilton pokazao želji da se pridruži Retklifu u kupovini Mančester Junajteda.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve