Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Jauković: Srećna sam, nijesu ligamenti

Osmijeh sa vratio na lice Đurđine Jauković i rukometašica Budućnosti pošto je snimak magnetnom rezonancom pokazao da je u pitanju povreda meniskusa, a ne ukrštenih ligamenata kolena, čega su se svi plašili.

Foto: ŽRK Budućnost

Dok se u dvorani „Morača“ vodila borba za trofej u Kupu, iz dvorane „Verde“ u Podgorici je stigla informacija da je uzdanica državnog tima i Budućnosti doživela povredu koljena, da na osnovu prvih nalaza situacija nije dobra Niko nije želeo da daje prognoze prije nego što stigne snimak magneta.

Dan prije nego što je urađen snimak, Đina je u pozitivnom tonu poručila:

„Boli, ali je bol sve manji. Iz dubine duše se nadam da nijesu ukršteni ligamenti u pitanju i da ću se brzo vratiti na parket“.

Dan kasnije, stigla je i radosna vijest:

„Da mi je neko rekao da ću se radovati povredi meniskusa, ne bih mu vjerovala. Ali sada se osećam baš srećno. Povreda nije strašna kao što je djelovalo, ligamenti nijesu oštećeni, u petak idem u Dubrovnik kod doktora Miškulina, pa ćemo da vidimo da li mogu da igram do kraja sezone bez čišćenja koljena, ili ćemo to uraditi odmah. U svakom slučaju, pauza neće biti duža od dve-tri nedjelje, što je super“, rekla je Đina Jauković za Sport Klub i nastavila:

„Ako je već morala da se desi povreda, onda je mnogo bolje što se desila sada, nego pred četvrtfinale Lige šampiona i duboko vjerujem kao i sve devojke u timu, finalnog turnira elitnog takmičenja“.

Rukometašice Budućnosti su već obezbijedile plasman u četvrtfinale, a u preostala tri meča protiv Kopenhagena u Danskoj i Bresta u Francuskoj, odnosno Rostova u Podgorici, nastojaće da osvoje prvo ili drugo mjesto u grupi, a samim tim i nešto lakšeg rivala u četvrtfinalu, mada u elitnom takmičenju nema lakih rivala.

Naredni duel, ekipu Budućnosti, bez Đine Jauković očekuje 23. februara protiv Kopenhagena u Danskoj. Prvo i drugo mjesto, trenutno drže Rostov i Mec sa po 11 bodova, Budućnost ima 10. U narednom kolu pored utakmice Kopenhagen – Brest, snage će odmeriti Rostov i Mec…..

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve