Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Jauković: Srce puno zbog navijača

,,Plave” u pauzu ulaze rasterećene, ali sa željom da do kraja glavne faze Lige šampiona dođu do maksimalnog učinka

Podrška navijača i pobjeda protiv Krima su za Đurđinu Jauković jednako važni.

Jauković, Foto: zrkb.me

“Da se naježiš! Bili su nam igrač više kad je bilo najpotrebnije. Srce mi je bilo puno kad sam osjetila energiju sa tribina”, kazala je Đurđina.

Budućnost je već u četvrtfinalu Lige šampiona. Budućnost je za naredni meč sa Đerom kod kuće “kupila” navijače! I Budućnost je u Podgorici pokazala kroz lice i naličje da može granice da pomjera.

Istina, sa Krimom je bilo čupavo u finišu, ali i savršeno punih 48 minuta kroz koje su ,,plave” pretrčale i pokazale tečnim pozicionim napadom i tranzicijom da mogu daleko. U odbrani je na mahove bilo slabije, ali protiv rivala kakav je slovenački tim, čak ni Đeru i Brestu nije pošlo od ruke da sa istim fokusom završe meč.

“Bio je pad, ali nije bio dramatičan. Do 48. minuta smo bile odlične. Krim za naš napad nije imao rješenja, kao i za odbranu. Međutim, tada se desio pad, od igrača manje nagomile smo greške, što je ozbiljna ekipa, kao Krim, kaznila. Krim, inače, živi od takvih stvari i upravo se najjačim oružjem približio i zaprijetio. Drago mi je što smo i iz takve situacije znale da izađemo, jer u četvrtfinalu će nas čekati slične stvari i neizvjestan finiš. Znale smo da odgovorimo, riješile utakmicu, što je dobro i zbog onoga što nas kasnije očekuje”, rekla je Jauković.

,,Plave” u pauzu ulaze rasterećene, ali sa željom da do kraja glavne faze Lige šampiona dođu do maksimalnog učinka.

“Naredne sedmice čeka nas gostovanje u Švedskoj, kao dobra uvertira za Đer kod kuće. Znamo dobro kako je bez utakmica, a možda smo jedina ekipa iz Lige šampiona kojoj to ne odgovara. Razlog je poznat, sve ostale ekipe formu tempiraju kroz domaću, jaku ligu. Smatram da dobro radimo i da imamo jak intenzitet treninga. Jedan naš intervalni trening možda neku ekipu ne potroši kroz najjaču utakmicu domaće lige. Sigurna sam da ćemo najbolje što možemo iskoristiti pauzu i da ćemo zdrave dočekati predstojeće mečeve”, kazala je Đurđina.

Budućnost još ni u magli ne vidi protivnika u četvrftfinalu. U grupi 1 je sve otvoreno.

“Nikad nije bila jača Liga šampiona. Eto, u grupi 1 svako sa svakim može da igra. Nikome nije lako, a i neće biti lako u četvrtfinalu. Od više faktora će zavisiti prolaz na završni turnir. Ko god da nam dođe, Budućnost se neće opterećivati. Potrebno je da iskoristimo tri naredne utakmice, ali i kvalifikacije za Olimpijske igre i sigurna sam da ćemo dva četvrtfinalna meča dočekati u dobroj takmičarskoj formi”, istakla je Jauković.

Priželjkuje Jauković dobru energiju za odlučujuće četvrtfinalne mečeve.

“Da zadržimo nivo iz odbrane kakav je bio u Đeru, bez obzira što dobre stvari u napadu nijesmo valorizovali, ali jesmo sa Krimom. Poklopiti sve ovo nije jednostavno, jer se u odbrani trošimo. Međutim, sve ono što smo u napadu uradile sa Krimom je putokaz za četvrtfinale i naredne tri utakmice glavne faze Lige šampiona”, zaključila je Jauković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve