Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Jauković poslije plasmana u finale Lige šampiona: Ovo je pobjeda za oca

Francuski tim u polufinalu, nakon sedmeraca (27:25), savladao je petostrukog šampiona Đera, uz pet golova sjajne crnogorske reprezentativke

Crnogorska reprezentativka Đurđina Jauković sa Brestom izborila je finale LŠ, a za trofej će se boriti sa Vajpersom.

Francuski tim u polufinalu, nakon sedmeraca (27:25), savladao je petostrukog šampiona Đera, uz pet golova sjajne crnogorske reprezentativke.

Brest je do istorijskog uspjeha stigao nakon sjajne igre u 1. poluvremenu, a debitantkinje su u oba produžetka i u penal ruletu, iskazale mentalnu snagu. Regularni dio utakmice završen je 20:20 i upravo je Jauković 14 sekundi prije kraja postigla gol za izjednačenje.

Bila je precizna i prilikom izvođenja sedmeraca. Junakinja je bila golmanka Kleopatra Darlo kada je odbranila šut koleginici iz reprezentacije Minko. Gol za konačnih 27:25 dala je švedska internacionalka Gulden.

-Ponosna sam na tim. Bila je ovo ,,luda utakmica, a mi smo zasluženo prošli dalje. Znali smo da zaslužujemo finale jer smo dva puta igrali neriješeno sa Đerom u ovoj sezoni. Ovu pobjedu posvećujem svom ocu, jer znam da je ponosan na mene – poručila je Jauković.

Igračice Đera nijesu krile tugu, norveška reprezentativka Stine Oftedal bila je razočarana.

– Razočarana sam. Nijesmo dobro počeli meč, morali smo da jurimo rezultat, u drugom poluvremenu smo došli do svoje igre, preokrenuli, imali prednost u finišu, ali nijesmo uspjeli da pobijedimo.

Vajpers je u drugom nastupu na fajnal-foru stigao do finala. Na krilima raspoložene Rejštad (9 golova) i golmanke Lunde (15 odbrana) norveški tim je slavio 33:30 protiv blagog favorita iz Moskve.

Finale je danas od 18 sati, a od 15.15 za treće mjesto igraće Đer i CSKA.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve