Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Jauković: Odbrana vodi na Svjetsko prvenstvo

U minusu su ,,lavice” dva gola, razlika dostižna, pod uslovom da promijene pristup u odbrani. Potreban je kontinuitet. Psihološki momenat odigraće značajnu ulogu. Čehinje će, vjerovatno, ponovo bez najbolje Ivet Luzumove, za koju su se pripremale do pred sam početak prvog meča

Rukometašice Crne Gore u srijedu, u revanšu baraža u Nikšiću protiv Češke, igraće za dvije vize, prva je Svjetsko prvenstvo, druga Olimpijske igre.

Foto: Cdm.me

U minusu su ,,lavice” dva gola, razlika dostižna, pod uslovom da promijene pristup u odbrani. Potreban je kontinuitet. Psihološki momenat odigraće značajnu ulogu. Čehinje će, vjerovatno, ponovo bez najbolje Ivet Luzumove, za koju su se pripremale do pred sam početak prvog meča.

“Znali smo da će druge da preuzmu odgovornost i da će pokazati više slobode pri šutu. Inače, češki tim rijetko kad je imao onoliki broj šuteva sa devet metara kao sa nama, u prvoj utakmici baraža. Razigrala se Jaržabkova, preuzela od Luzumove ulogu lidera, probleme pravila do odmora, a nakon toga smo imali bolji odgovor za nju. Ali, nijesmo odigrali onako kako možemo u odbrani. Nijesmo pravili gustinu, faulove, više smo ih kao gurali, dok su one možda prvi put pokazale oštrinu u defanzivi. Istina, stvarale smo šanse, kao i one, samo što smo morali da iskažemo više agresivnosti. Sada znamo kako moramo u revanšu”, kazala je Đurđina Jauković.

Očekuje težak meč bek crnogorskog tima.

“Dva gola nije neka razlika, stiže se za 30 sekundi, ali neće biti lako. Znamo koliko nam znači i što znači plasman na Svjetsko prvenstvo. Od ove utakmice zavisi i plasman za kvalifikacije Olimpijskih igara. Definitivno, moramo baš mnogo bolje u odnosu na meč u Češkoj.”

U samoj pripremi nije bilo greške, hvalile su igračice studiozan rad. Pričale o fokusu u odbrani i o iznenađenjima. Ali, nije bilo sve baš onako kako je moglo, bez obzira što u timu nije bilo Milene Raičević i Tatjane Brnović. I Češka je bila slabija za lidera Luzumovu.

“Na dan takmičenja saznali smo da Luzumova ne igra, a najviše smo se pripremali za nju i analizirali kako igra i kako sa ekipom sarađuje. Čehinje nikad više od četiri, pet maksimum šuteva nijesu imale sa devet metara, ali Hrbkova je dala jedan, pa drugi gol sa devet, počele da pogađaju… U nastavku smo izgledale bolje, ali kako bi popravili jednu, pogoršali bi drugu stvar. Cijela utakmica je imala mnogo oscilacija. Sjutra imamo novu šansu da se ispravimo. Crnogorski rukometni tim prepoznatljiv po odbrani, bio je neprepoznatljiv u nekim segmentima.”

U srijedu, kaže Đurđina, ništa slučaju neće prepustiti.

“Nećemo im dozvoliti da šutiraju sa devet metara, da ne vagamo hoće li ili neće pogoditi. Svaki igrač zna po sebi sa kakvim samopouzdanjem, ako pogodi prva dva šuta, ulazi u ostale šuteve. Da se to ne bi dešavalo, krenućemo agresivno.”

Za pobjedu i plasman na SP u revanšu su potrebni laki golovi iz kontri. Izostali su u Češkoj.

“Perfektna odbrana omogućava golove iz kontri. Ako se dobro sjećam u Češkoj sam postigla jedan ili dva takva gola.”

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve