Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Japan odustao od organizovanja Svjetskog klupskog prvenstva

Svjetsko klupsko prvenstvo u fudbalu ove godine neće biti održano u Japanu kako je bilo predviđeno jer je Japan, zbog koronavirusa, odustao od organizacije

Svjetsko klupsko prvenstvo u fudbalu ove godine neće biti održano u Japanu kako je bilo predviđeno jer je Japan, zbog koronavirusa, odustao od organizacije.

Sve veći broj novozaraženih koronavirusom, ali i činjenice da bi broj navijača na tribinama sigurno bio ograničen, Japan je morao da odustane od organizacije FIFA Svetskog klupskog prvenstva za 2021. godinu.

„Svjetsko klupsko fudbalsko prvenstvo neće biti održano u decembru 2021. u Japanu. To je rezultat razgovora Fudbalskog saveza Japana i FIFA, a u svijetlu situacije sa koronavirusom. Svjetsko klupsko prvenstvo trebalo je da bude dio komemorativnog projekta obiležavanja 100 godina postojanja FS Japana, ali u ovom momentu je veoma teško predvidjeti kakvo će stanje sa koronavirusom biti na kraju godine.

I sada postoje različita ograničenja po pitanju broja navijača koji mogu da prisustvuju događajima. Zaključili smo da bi bilo veoma teško organizovati ovaj događaj na pravi način“, navedeno je u saopštenju Fudbalskog saveza Japana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve