Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Japan odbio vajld-kartu iako je domaćin Olimpijskih igara

Iako bi mnogi pomislili da se učešće domaćina podrazumijeva, to nije slučaj, ali je moglo da se pretpostavi da će Japan dobiti mjesto, posebno na turnirima „3 na 3“ jer se Svjetski tur godinama igra u Zemlji izlazećeg sunca

Centralni bord FIBA odlučio je da muška i ženska selekcija Japana budu među učesnicima košarkaških turnira i „3 na 3“ takmičenja na Olimpijskim igrama 2020. koje se igraju u Tokiju.

Foto: Olympics

Iako bi mnogi pomislili da se učešće domaćina podrazumijeva, to nije slučaj, ali je moglo da se pretpostavi da će Japan dobiti mjesto, posebno na turnirima „3 na 3“ jer se Svjetski tur godinama igra u Zemlji izlazećeg sunca.

Na turniru za košarkaške učestvuje 12 timova, gde će Svjetsko prvenstvo dati sedam učesnika (po dva najbolje plasirana iz Amerike i Evrope, po jedan iz Afrike, Azije i Okeanije), dok će preostala četiri doći iz kvalifikacija.

Preostalih 11 učesnika Olimpijskih igara u konkurenciji košarkašica biće poznato nakon kvalifikacionih turnira koji će se igrati u februaru 2020. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve