Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Janović: Za osvajače medalja 45 hiljada eura

Mario Hodžić je na pomenutom takmičenju osvojio srebrnu medalju, dok je Nikola Malović osvojio bronzu

Ministar sporta i mladih Nikola Janović, priredio je danas prijem u čast crnogorskih karatista Maria Hodžića i Nikole Malovića, povodom uspjeha na nedavno održanom Evropskom seniorskom prvenstvu u Gvadalahari.

Foto: Gov.me

Pored karatista, prijemu je prisustvovao i predsjednik Karate saveza Crne Gore, Ivan Krstajić, saopšteno je iz Ministarstva.

Mario Hodžić je na pomenutom takmičenju osvojio srebrnu medalju, dok je Nikola Malović osvojio bronzu.

“Naše karatiste za navedene ostvarene rezultate sleduju premije u iznosima od 20.000 za srebro odnosno 15.000 eura za bronzu, dok će selektoru pripasti premija od 10.000 eura.

Ministar Janović je ovom prilikom čestitao reprezentativcima i rukovodstvu Karate saveza na izuzetnom uspjehu i istakao da se za ovakve rezultate Crna Gora može pohvaliti ubjedljivo najvećim premijama u regionu koje su sigurno značajan motiv našim sportistima da nastave sa osvajanjem medalja na najznačajnijim evropskim i svjetskim takmičenjima.
Sportisti su se zahvalili ministru na prijemu i podršci koju Ministarstvo u kontinuitetu pruža i istakli da ovakav odnos države prema njihovim uspjesima su dodatan motiv ali i obaveza i odgovornost da je uvijek predstave u najboljem svjetlu.

Na kraju, Krstajić je istakao zadovoljstvo što država na pravi način prepoznaje značajne rezultate, kao i to da ovakve nagrade mnogo znače našim mladim spotistima kao podstrek za nove pobjede”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve