Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Janović: Vlada nagradila šahistu Predraga Nikača s 5.000 eura

Ovom prilikom ministar Janović je čestitao šahisti na najsjajnijem odličju u drevnoj igri i istakao kako ga raduje što je država stvorila mogućnost da nagrađuje značajne rezultate i u sportovima koji nijesu na programu Olimpijskih igara

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas crnogorskog šahistu Predraga Nikača, osvajača zlatne medalje na IBCA Svjetskom pojedinačnom prvenstvu za osobe sa smetnjama vida, održanom u Kaljariju.

Foto: Antena M

Ovom prilikom ministar Janović je čestitao šahisti na najsjajnijem odličju u drevnoj igri i istakao kako ga raduje što je država stvorila mogućnost da nagrađuje značajne rezultate i u sportovima koji nijesu na programu Olimpijskih igara, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

“Ova nagrada od pet hiljada eura je znak da Vlada prepoznaje i cijeni trud i rezultate naših sportista, sa naglaskom na upornost i istrajnost u sportskoj disciplini u kojoj ste vi predstavili Crnu Goru“, kazao je Janović.

Kako se dalje navodi, Nikač je zahvalio ministru na prijemu i kontinuiranoj podršci koje ovo Ministarstvo pruža Paraolimpijskom komitetu i Šahovskom savezu Crne Gore.

Prijemu su takođe prisustvovali predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Jovan Milović i direktor Saveza slijepih Crne Gore Goran Macanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve